Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburg organiseert tweede Social Innovation Event

RUIKEN EN PROEVEN AAN INNOVATIES UIT DE REGIO

Op 30 november vindt in het Deprez-gebouw in Tilburg het tweede Social Innovation Event plaats. Meer dan dan twintig bedrijven en instellingen presenteren dan hun nieuwste innovaties aan een breed publiek. Deelnemers zijn onder meer FUJIFILM, Incubate, BouwteamPlus en TextielLab.

Het Social Innovation Event is onderdeel van het Open Innovatie Festival. Dit is een landelijk netwerkinitiatief waarbij overheidsorganisaties, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burgers de handen ineen slaan om innovatie te bevorderen. Tilburg is één van de twintig Nederlandse steden die tijdens dit Festival een evenement organiseert.

Social Innovation

Het evenement in Tilburg staat in het teken van social innovation: een aanpak waarbij bedrijven en organisaties nieuwe vormen van samenwerking zoeken om marktconcepten en business modellen te ontwikkelen. Het uitgangspunt is dat samenwerking met onverwachte partners leidt tot onorthodoxe vernieuwingen. Daarbij kan het gaan om nieuwe mogelijkheden in arbeidsbemiddeling, slimme zorg, verbetering van sociale veiligheid of duurzaam produceren. Midden-Brabant is van oudsher sterk in social innovation, zeker wanneer het gaat om logistiek, onderwijs, cultuur en de service-industrie.

Social Innovation Award

Tijdens het voor iedereen toegankelijke Social Innovation Event ontmoeten deelnemers en bezoekers elkaar in een levendig programma met presentaties, publieksgesprekken en discussies. Deelnemers aan het Social Innovation Event zijn onder meer FUJIFILM, TextielLab, Avans Hogescholen, Incubate, BouwteamPlus, VolkerWessels en het Veiligheidshuis. Tijdens het evenement wordt de Social Innovation Award uitgereikt, een prijs voor de meest belovende aanpak op het terrein van social innovation. De winnaar krijgt een jaar lang advies en ondersteuning bij het uitwerken van zijn/haar idee of plan.

Het Social Innovation Event is een initiatief van Midpoint Brabant, de Gmeente Tilburg en het Tilburg Social Innovation Lab. De organisatie is in handen van het Wereldpodium. Het evenement is bedoeld voor burgers, bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar inspiratie, nieuwe ideeën en verbreding van hun markt en partners.

Bedrijven en organisaties die zélf een prikkelende innovatie willen presenteren, worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met de organisatie.

Social Innovation Event

Woensdag 30 november, 15.00 tot 19.00 uur

Deprez-gebouw, Lange Nieuwstraat 172-174, Tilburg

www.socialinnovationevent.nl



Ingezonden persbericht