Ingezonden persbericht



Ondanks het feit dat de meeste mensen in Nederland homoseksualiteit accepteren, zijn er nog steeds incidenten, ook in onze provincie. Homo's, lesbo's en transgenders worden op straat, op hun werk, bij de sportvereniging, in de zorginstelling of op school gepest of uitgescholden. Sommigen raken zelfs hun baan kwijt, of zien zich gedwongen te verhuizen. Wat kunnen gemeenten en wat kunnen wij zelf daar aan doen?

Graag nodigen wij u uit voor de 3de provinciale conferentie gemeentelijk homobeleid, 'Homo en Lesbo zijn in Noord-Holland'.

De conferentie vindt plaats op woensdag 30 november 2011 van 13.30 uur tot 17.00 uur op het volgende adres: Gemeentehuis, Laan 19, 1741 EA Schagen.
De gemeente Schagen biedt ons gastvrijheid en de provincie Noord-Holland ondersteunt het initiatief.

Dagvoorzitter is Henk Krol, directeur van de Gay Krant. MOVISIE licht toe wat de landelijke stand van zaken is als het om gemeentelijk beleid gaat, Art. 1 maakt de resultaten van het provinciale veiligheidsonderzoek Pink Panel bekend en een jongere biedt Statenlid Schraal de nieuwe Roze Kaart van Noord-Holland aan. Na de pauze kunt u deelnemen aan een workshop gemeentelijk beleid, ouderen, jongeren of veiligheid.