Persbericht

30 november, 2011

Avanade kondigt strategische samenwerking met Microsoft aan rondom de ontwikkeling van mobiele oplossingen voor Windows Phone ~ Avanade start met 'Windows Phone centers of excellence' in Europa, de VS, China en India om nieuwe mobiele applicaties te ontwikkelen ~

Avanade, aanbieder van zakelijke technologie-oplossingen en managed services, kondigt een nieuwe strategische samenwerking met Microsoft® aan om Enterprise-oplossingen te ontwikkelen en uit te rollen voor de Windows® Phone.

Als onderdeel van deze overeenkomst werkt Microsoft samen met Avanade aan het ontwikkelen van zakelijke applicaties en oplossingen die de productiviteit bij organisaties verbeteren en de adoptie van het Windows Phone-platform stimuleren. De twee bedrijven gaan ook nauw samenwerken met Accenture Mobility Services om nieuwe mobiele Enterprise-oplossingen te ontwikkelen. Als additionele investering bouwt Avanade 'Windows Phone centers of excellence' in Europa, de VS, China en India. Hiermee bevordert de organisatie de ontwikkeling van innovaties die tegemoetkomen aan de specifieke wensen van bedrijven, mobiele dienstverleners en original equipment manufacturers (OEM).

Ian Jordan, executive vicepresident van Avanade, zegt: "Microsofts expertise in consumenten- en zakelijke oplossingen en cloud-diensten stelt de organisatie in staat om overtuigende en aantrekkelijke mobiele oplossingen te ontwikkelen voor organisaties en een nieuwe generatie consumenten. Deze samenwerking stimuleert innovatie in mobiliteit en zal leiden tot nieuwe diensten en oplossingen die meerwaarde bieden voor mobiele klanten."

Met de 'Windows Phone centers of excellence' heeft Avanade een toegewijde groep van specialisten die Enterprise-oplossingen voor het Windows Phone-platform bouwen en leveren. Door Microsoft Dynamics®, Microsoft SharePoint® en Microsoft Lync(TM) te integreren in het mobiele platform vergroot Avanade ook de zakelijke productiviteit. Daarnaast ontwikkelt Avanade consumentapplicaties voor de Windows Phone Marketplace.

Snelle innovaties in mobiele technologie, applicaties op mobiele apparaten en betere verbinding dragen ertoe bij dat IT toegankelijker wordt voor de consument, ook wel 'consumerization of IT' genoemd. Dit heeft veranderingen teweeg gebracht in het bedrijfsleven en zorgt voor een enorme verschuiving binnen organisaties. Medewerkers willen meer inbreng als het gaat om de keuze voor de apparaten, diensten en applicaties die zij voor hun werkzaamheden gebruiken, terwijl organisaties hun uiterste best doen om de verschillende platforms veilig te beheren.

Paul Bryan, senior director van de Windows Phone-divisie bij Microsoft, zegt: "Bedrijven vragen steeds meer naar mobiele oplossingen die aan de hoge verwachtingen van zowel medewerkers als consumenten voldoen. Onze samenwerking met Avanade en Accenture zorgt ervoor dat we deze verwachtingen waar kunnen maken. Met behulp van de centers of excellence leveren Avanade- en Accenture-ontwikkelaars creatieve en unieke oplossingen voor het Windows Phone-ecosysteem wereldwijd."

Jo Harlow, executive vicepresident Smart Devices bij Nokia, vertelt: "Smartphones zijn een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven, zowel privé als op het werk. Het Windows Phone-platform biedt de beste smartphone-oplossing en het Nokia Lumia-assortiment, geïntroduceerd tijdens Nokia World, is ontwikkeld om het consumenten makkelijker te maken op professioneel en privégebied. We zijn blij met dit partnership, omdat we deze producten nu nog aantrekkelijker maken voor organisaties."

"Microsofts robuuste Enterprise- en relevante cloud-oplossingen en het Windows Phone-platform hebben een unieke omgeving gecreëerd, die het mobiele landschap zal veranderen", zegt Dan Lauderback, managing director, Accenture Mobility Services. "De combinatie van Avanade's unieke Microsoft-specialisme, mobiele ontwikkelaars en wereldwijd bereik samen met de mobiele visie van Microsoft, zorgen voor een krachtige combinatie voor onze business."