Ingezonden persbericht


()

Persbericht

Nieuwegein, 30 november 2011

Jitscale en Greenclouds bundelen krachten binnen internationale cloudmarkt

Jitscale, een internationale outsourcingspartner voor bedrijfskritische IT-platformen, is een intensieve samenwerking aangegaan met Greenclouds, de eerste onafhankelijke aggregator en distributeur van overcapaciteit in datacenters. Via Greenclouds kunnen bedrijven hun eigen overcapaciteit verkopen, of extra capaciteit inkopen wanneer ze die nodig hebben. De energie die met de aansluiting en koeling van de 'overbodige' servers gemoeid is, wordt zo efficiënt door anderen aangewend. Een dergelijk scenario is in de energiemarkt al langer bekend, maar werd in de ICT-markt nog niet eerder toegepast.

Met het Greenclouds-platform voegt Jitscale een nieuwe cloud-infrastructuur toe aan haar zelf ontwikkelde cloud-management tool, de Jitscale Management Layer (JML). Hiermee biedt Jitscale klanten vanaf nu de mogelijkheid gebruik te maken van een 'groene' cloud-infrastructuur die gebaseerd is op overcapaciteit van Nederlandse datacenters tegen een aantrekkelijke prijs. "We merken dat er steeds meer vraag ontstaat naar 'groene' IT-infrastructuren. Naast dat wij al samenwerken met duurzame datacenters en verschillende publieke cloud-aanbieders als Amazon, Rackspace, Cloudsigma en GoGrid, willen we klanten een nieuw 'groen' alternatief bieden. Klanten die ervoor kiezen hun online IT-infrastructuur te laten draaien via Greenclouds zijn er bovendien van verzekerd dat hun data in Nederland zijn opgeslagen. Zaken als de Patriot Act zijn hier dan niet aan de orde", aldus Quintijn Knepper, directeur van Jitscale.

Het huidige IT-beleid van de meeste grote bedrijven is zowel economisch als ecologisch onhoudbaar, menen de oprichters van Greenclouds, Peter Zonneveld en Michel Korpershoek. Bedrijven investeren in veel te grote eigen datacenters, om eventuele pieken aan te kunnen. In de praktijk blijkt dat pieken slechts beperkt voorkomen, waardoor datacenters het grootste gedeelte van de tijd onnodig energie verbruiken en dit brengt onevenredig hoge kosten met zich mee. Door gebruik te maken van het platform van Greenclouds kunnen datacenterbeheerders die overcapaciteit nuttig uitbesteden. Aan de andere kant van de samenwerking betalen gebruikers slechts voor de opslag- en rekencapaciteit die ze daadwerkelijk nodig hebben.

Peter Zonneveld, directeur van Greenclouds, is blij met de samenwerking met Jitscale. "Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan managed services voor hun online IT-infrastructuur. Jitscale heeft veel ervaring met het inrichten en beheren van cloud-infrastructuren en dit sluit perfect aan bij waar onze klanten naar op zoek zijn. Daarnaast beschikt Jitscale over een interessant klantportfolio met verschillende multinationals die voor ons interessant kunnen zijn."

----------------------------