Ingezonden persbericht


Qurius sluit raamovereenkomst met BDO

Zaltbommel, 30 november 2011 - In vervolg op de ingebruikname van haar Audit Process Tool (APT) in September 2010, hebben Qurius en BDO - 's werelds vijfde audit & accountancy netwerk - een Raamovereenkomst getekend. Qurius stond aan de wieg van de Audit Process Tool en stond BDO terzijde bij het ontwerp en de bouw ervan. De nu getekende overeenkomst bevestigt dat beide organisaties samen blijven werken aan deze tool.

Onder deze Raamovereenkomst zijn drie uitgewerkte overeenkomsten ondertekend met betrekking tot de Audit Process Tool:
* Een Service Level Agreement voor Software Onderhoud en Release Management;
* Een Nadere Overeenkomst voor Infrastructuur en tweedelijns Support;
* Een Nadere Overeenkomst voor On-call Support (24*7).

Onder de raamovereenkomst vallen eveneens de planning en levering van nieuwe versies van de BDO Audit Process Tool.

Het contract heeft betrekking op het BDO Audit Process Tool dat BDO en Qurius samen ontwikkeld en gebouwd hebben voor de controle van financiële verslaglegging. Deze software is uitgerold onder de meer dan 48.000 partners en medewerkers van BDO in de 135 landen met BDO vestigingen. De raamovereenkomst is in september 2011 formeel ondertekend. Een groot aantal van de landen werkt inmiddels met succes met de Audit Process Tool.

De BDO Audit Process Tool verkleint de complexiteit, verhoogt de efficiëntie en borgt op een heldere wijze de toepassing van de IAASB Internationale Standaarden voor Auditing. De technologie is gebaseerd op die van Microsoft en gebruikt Groove, InfoPath en SharePoint, zodat de oplossing gebaseerd is op standaard componenten waardoor nieuwe versies naadloos geïntegreerd kunnen worden en daarmee de BDO partners en medewerkers in staat stelt efficiënt samen te werken. Tegelijkertijd is de oplossing op maat gemaakt om volledig te voldoen aan de specifieke, hoogwaardige eisen van BDO alsmede aan die van haar klantorganisaties. Het is bovendien een flexibele oplossing die BDO in staat stelt lokale regelgeving over te nemen en de internationale accounting standaarden.

Nieuwe technologie voor Het Nieuwe Werken

Het platform past volledig bij Het Nieuwe Werken waarbij kenniswerkers in teams kunnen samenwerken vanaf welke plaats en op welk moment dan ook, of ze nou verbinding hebben met hun IT netwerk of niet. De 'single customer views' geven gebruikers een helder inzicht in de status van het audit proces bij een klant zodat complexiteit en risico verkleind worden. Microsoft heeft intensief met Qurius samengewerkt in dit momenteel grootste operationele Groove project ter wereld. De Audit Process Tool maakt het daarbij mogelijk audit data op te slaan op een veilige, centrale plaats zonder enige tussenkomst van de gebruiker.

De geavanceerde technologie van het BDO Process Tool betekent dat de BDO partners en hun medewerkers hun tijd efficiënter kunnen besteden met alle aandacht voor het leveren van hoogwaardige diensten aan hun klanten en minder aan tijdrovende administratie en het inboeken van management taken.

Qurius N.V.
Qurius biedt innovatieve IT-oplossingen op het gebied van ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfsoplossingen. Vanuit een tiental vestigingen en met het hoofdkantoor in Zaltbommel, bedient Qurius klanten door heel Europa. Daarbij zijn Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Tsjechië de kernlanden. Qurius richt zich op middelgrote en grotere bedrijven en organisaties. Centraal in de visie van Qurius staat innovatie, Het Nieuwe Werken en duurzaamheid. De onderneming heeft als doel om in 2014 honderd procent duurzaam te opereren. Qurius is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam.