Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB neemt Cruise Travel over

Den Haag, 30 november 2011

De ANWB heeft Cruise Travel overgenomen. Cruise Travel, gevestigd in Putten, is een gespecialiseerde aanbieder van cruises over de hele wereld en heeft een leidende positie in de Nederlandse markt. De activiteiten van Cruise Travel sluiten goed aan bij de vakantie-interesse van ANWB-leden en is een goede uitbreiding op het assortiment aan reizen dat de ANWB biedt.

Cruise Travel heeft altijd vooropgelopen in de ontwikkeling van de markt voor cruises in Nederland met haar eigentijdse en directe benadering van de consument. De markt is mede hierdoor in de laatste 5 jaar meer dan verdubbeld en de ANWB en Cruise Travel verwachten dat deze groei ook de komende jaren zal aanhouden. De cruisemarkt is verbreed van luxe cruises naar de Caraïben voor senioren, naar cruisevakanties voor verschillende doelgroepen (jong en oud, gezinnen) met verschillende wensen. Er zijn steeds meer afvaarten vanuit Nederland en meer cruises in het Middellandse zeegebied en naar Scandinavië.

De overname heeft voor de 80 medewerkers van Cruise Travel geen personele consequenties. Cruise Travel blijft als zelfstandig geleide dochteronderneming voortbestaan en ook onder eigen naam cruisevakanties aanbieden. Daarnaast wordt het assortiment van Cruise Travel aangeboden via de ANWB-winkels en anwb.nl. Het huidige management blijft aan. Cruise Travel blijft in Putten gevestigd.

De ANWB wil voor haar leden een vereniging zijn die op het gebied van vakantie en vrije tijd van betekenis is. Dat doet de ANWB door op dit werkterrein nieuwe activiteiten te beginnen. Andere touroperators van ANWB, 100% dochterondernemingen binnen ANWB Reizen zijn: FOX Vakanties, Pharos Reizen, Pin High Golftravel, SNP Natuurreizen, Travelhome en ANWB kampeerreizen.

Kijk voor meer informatie over Cruise Travel op www.cruisetravel.nl




Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB