Ingezonden persbericht



St. van den Brink kiest voor Groeneveld Greensight

'Aantoonbaar minder schades dankzij akoestisch detectiesysteem'

St. van den Brink & Zn. B.V. is gespecialiseerd in nationale distributie van levensmiddelen. Met de grootste supermarktketens als klant en 15 locaties in het land, zijn de meer dan 300 trucks en trekker-opleggers van het in Ermelo gevestigde bedrijf dagelijks in tal van winkelcentra en dorpskernen te vinden. Dat betekent manoeuvreren in smalle straatjes, op parkeerterreinen, vaak tussen het winkelend publiek. De kans op schade is dan groot en Van den Brink doet er dan ook alles aan om het schaderisico tot een minimum te beperken. In aanvulling op intensieve chauffeursbegeleiding en andere preventieve maatregelen, ging de onderneming dit jaar over tot de aanschaf van Greensight akoestische achteruitrijd- en uitzwenkdetectie. En met succes. "Het aantal schades is na enkele maanden al aantoonbaar minder. Zo betaalt het systeem zichzelf terug", aldus chauffeurscoördinator Robert van den Brink.

Zoals bij elke gezonde onderneming, telt naast kwaliteit, veiligheid en MVO natuurlijk ook bij St. van den Brink het bedrijfsresultaat. "Schadepreventie is daarbij een belangrijk speerpunt," legt Robert van den Brink uit. "Los van de schade aan eigen voertuig en aan derden, waarvoor wij bij TVM goed verzekerd zijn, kost iedere schade aan de onderneming een aanzienlijk bedrag aan eigen risico, administratieve afwikkeling, stilstand etc. En dan is er natuurlijk nog het imago. Naast onze naam staat in veel gevallen ook de naam van onze klant op de auto en dan heb je liever geen schades."

Na zorgvuldige vergelijking van de op de markt aangeboden systemen, heeft Van den Brink dit jaar besloten de eerste vijftig voertuigen, waaronder een groot aantal gestuurde opleggers, uit te rusten met Greensight akoestische achteruitrijd- en uitzwenkdetectie van Groeneveld. "Wij hebben op nagenoeg al ons materieel automatische smeersystemen van Groeneveld en zijn zeer tevreden over de kwaliteit van het product en van de organisatie. Dat heeft natuurlijk meegeteld bij de keuze voor Greensight. Maar Greensight heeft bovendien het grote voordeel dat de chauffeur met een geluidssignaal wordt gewaarschuwd, als zich bij het achteruitrijden iets of iemand achter het voertuig bevindt. Dat is veel actiever dan alleen een camera. En bij een gestuurde oplegger is uitzwenkdetectie ook geen luxe. Het voorkomt aantoonbaar schades", weet Robert van den Brink uit ervaring. "Met de auto's waar Greensight op zit, hebben wij niet één schade meer gehad bij achteruitrijden of door uitzwenken."

Veiligheidsbewustzijn in de hele organisatie

St. van den Brink, geleid door het directieteam Alex van den Brink, Leo Quax en Gerrit Jan Mulder, is in alle opzichten een moderne logistieke dienstverlener. Naast het bevoorraden van supermarkten, wat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een kernactiviteit, is St. van den Brink ook actief voor een aantal vooraanstaande bedrijven in de zuivel, de foodservice sector en het non-food retail segment. Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel, evenals maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Dat zijn zaken die wij heel serieus nemen", benadrukt directeur Mulder. "Wij investeren in het modernste materieel, hebben naast veel extra stille en EEV-voertuigen ook de eerste hybride truck al op de weg en wij hebben trucks en bestelauto's op CNG en LNG. Zeker als het grootste deel van je wagenpark dagelijks in de binnenstad rijdt, zijn stille en schone voertuigen van het grootste belang." Daarnaast besteedt de onderneming in samenwerking met TVM en een kleine groep mentorchauffeurs veel aandacht aan opleiding en chauffeursbegeleiding, stimuleert men 'het nieuwe rijden' en heeft schadepreventie alle aandacht. "Daarbij richt de aandacht zich niet alleen op de chauffeur", vult Robert van den Brink aan. "Veiligheidsbewustzijn leeft binnen onze hele organisatie, ook in de werkplaats en niet te vergeten bij de planners, die daarin ook een belangrijke rol hebben. En dat dit beleid, samen met de technische systemen die ons ter beschikking staan, zijn vruchten afwerpt, dat bewijst het dalend aantal schades."

Gorinchem, 30 november 2011

Fotobijschriften:


1. Distributiespecialist St. van den Brink heeft aantoonbaar minder schades bij achteruitrijden en uitzwenken dankzij Greensight akoestische detectie van Groeneveld.


2. Ook de nieuwe hybride truck van St. van den Brink is uitgerust met Greensight


3. De sensors van het Greensight akoestische veiligheidssysteem achterop de nieuwe hybride truck van St. van den Brink.



Ingezonden persbericht