Ingezonden persbericht


Utrecht, 30-11-2011

VET!

Kinderen over obesitas: hoe kom je eraan en kom je er vanaf?

Vet! Inger Boxsem & Wout Jan Balhuizen
Paperback met flappen, 224 pagina's
ISBN 978 90 215 5027 5
Prijs: ¤ 21,95

Verschijningsdatum: februari 2012

Wie gaan er schuil achter de statistieken?Aangrijpende persoonlijke verhalen & indringende foto's

Het aantal kinderen met overgewicht is in twintig jaar verdubbeld. Een op de acht kinderen is te dik. Wie gaan er schuil achter deze statistieken? Wie zijn die kinderen? En hoe kan het dat ze zoveel te dik zijn geworden? Wat vinden zij van hun uiterlijk en hoe reageert de buitenwereld op hen? Kunnen ze afvallen, en wie moet ze daarbij helpen?

Geboeid en geraakt door persoonlijke verhalen
Inger Boxsem verstaat de kunst om te luisteren en de diepere betekenis van verhalen te doorgronden. Ze wist het vertrouwen van verschillende kinderen te winnen en mocht hun verhalen optekenen. Behalve met deze kinderen en hun ouders sprak Inger Boxsem ook met deskundigen over de vraag hoe overgewicht ontstaat, wat de - psychologische - gevolgen zijn, en lees je wat je aan overgewicht kunt doen.

Pure fotografie
Wout Jan Balhuizen maakte prachtige portretfoto's van alle kinderen. Zijn documentairefoto's vertellen een overtuigend verhaal. Het persoonlijk contact tussen kind en fotograaf heeft geleid tot ingetogen, natuurlijke portretten, en een intiem beeld van hun dagelijks leven.

Vet! is een persoonlijk document dat wil bijdragen aan de discussie over een probleem dat een steeds grotere omvang aanneemt, een probleem dat alleen wordt opgelost als iedereen in de directe omgeving van kinderen zich daarvan bewust is. Maar Vet! is vooral het openhartige en soms hartverscheurende relaas over de achtergronden en problemen van normale kinderen in een te dik lichaam.

Informatie voor de redactie (

Ingezonden persbericht