Gemeente Heerde

Onder embargo tot 30 november 2011, 10.00 uur

Persbericht

Datum: 30 november 2011

Vernieuwde websites Hattem, Heerde en Oldebroek 'de lucht in'

Op woensdag 30 november zijn de nieuwe websites van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek 'de lucht in' gegaan. Hoewel elke gemeente de eigen website behoudt, zijn de sites op gelijke wijze opgebouwd en wordt gewerkt met één systeem. De nieuwe websites zijn gericht op de wensen van de bezoeker.

Klantgericht

De nieuwe websites hebben een ander uiterlijk dan voorheen. De homepage is qua indeling meer gericht op de onderwerpen die voor de websitebezoeker van belang zijn. De onderwerpen waarvoor de gemeentelijke websites vooral worden bezocht staan prominent in beeld. Bezoekers vinden met de nieuwe websites sneller waar ze naar op zoek zijn, waarmee de dienstverlening wordt verbeterd.

Samenwerking

De websites zijn een geslaagd voorbeeld van de samenwerking tussen de H2O-gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek. Niet alleen wordt financieel voordeel behaald door gebruik te maken van één systeem, maar ook kunnen de webbeheerders van de drie gemeenten elkaar ondersteunen en vervangen nu ze van hetzelfde systeem gebruikmaken. Dit werkt efficiënter.


Noot voor redacties