Gemeente Alkmaar


Embargo tot 30 november 18.30 u.

30 november 2011

Regio Alkmaar Promotie Award 2011 naar De Groot & Slot uit Langedijk

De Groot & Slot BV uit Broek op Langedijk ontvangt de Regio Alkmaar Promotie Award 2011. De bekendmaking van de onderscheiding vindt vanavond plaats tijdens het regio Alkmaar diner in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar.

De Regio Alkmaar Promotie Award, "de Waaghals" wordt toegekend aan een bedrijf uit de regio Alkmaar dat zich onderscheidt als toonaangevend en zo de kwaliteiten uitdraagt van de regio als vestigingsplaats voor bedrijven. De jury die de prijs toekent is samengesteld uit ondernemers en staat onder voorzitterschap de heer Gerrit Valk, voorzitter van de Kamer van Koophandel.

De Groot & Slot BV uit Broek op Langedijk is een internationaal opererende onderneming, die wereldwijd bekend staat als specialist voor uitgangsmateriaal van ui, sjalot, knoflook en stengelui. De jury beschouwt de winnaar van de RAP Award 2011 als waardig representant van agribusiness, één van de topsectoren in onze regio.

Het juryrapport vermeldt verder over het bedrijf:

'De historie van het bedrijf met vestigingen in Broek op Langedijk en Heerhugowaard gaat terug tot 1914. Een familiebedrijf dat bij uitstek een vertegenwoordiger is van de sector tuinbouw en uitgangmaterialen. De combinatie van internationale allure en Noord-Hollandse no-nonsense bepaalt het karakter van het bedrijf. Het karakter van familiebedrijf vertaalt zich in de sociale bedrijfscultuur. Teamwork, persoonlijke groei en een gezonde werk- en leefomgeving staan hierbij centraal. De onderneming acteert wereldwijd en heeft om dit doel te bereiken een strategische alliantie gesloten met een collega onderneming. Het bedrijf is onderdeel van Seed Valley, de thuisplaats voor tientallen innovatieve bedrijven. De Groot & Slot BV is een onderneming gedreven door vakmanschap en met liefde voor het groenvak'.

De jury kent de Regio Alkmaar Promotie Award 2011 toe aan De Groot & Slot BV, onder meer vanwege het innovatieve karakter van de onderneming, die met zijn activiteiten inspeelt op actuele ontwikkelingen, zoals gezonde voeding, duurzame productie, klimaatverandering en voedselschaarste. De hoogwaardige veredelingskennis zit het bedrijf als het ware 'in de genen'. De onderneming zet daardoor Nederland op de kaart in het zoeken naar duurzame oplossingen voor de wereld van morgen. Daarnaast ondersteunt de onderneming ontwikkelingsprojecten, zoals in het Afrikaanse land Niger, waar coöperaties van boeren worden geholpen en ook een project is opgezet om bij scholen groentetuinen aan te leggen. Leerlingen leren zo groente telen en eten op school. Voor hun ouders is dat een stimulans om ze naar school te blijven sturen. Het versterkt zo hun kansen op een betere toekomst.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Regio Alkmaar Promotie Award wordt het juryrapport voorgelezen door de voorzitter van de jury, de heer Gerrit Valk. De prijs wordt uitgereikt door de heer Hans Cornelisse, burgemeester van Langedijk.

Het regio Alkmaar diner wordt georganiseerd door de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en de Kamer van Koophandel voor Noordwest-Holland.