Ingezonden persbericht


Jak Dekker nieuwe voorzitter ZKN

Op 30 november is Jak Dekker in de ledenvergadering vanZKN tot voorzitter gekozen. Dekker was al vice-voorzitter van ZKN. Voorgaand voorzitter Gerard Smith draagt devoorzittershamer met een gerust hart over. Smith: 'Jak Dekker heeft zijn sporenbewezen in onze branche. Namens ZKN heeft hij het BestuurlijkHoofdlijnenakkoord ondertekend. Zelfstandige klinieken zijn voor veel behandelingeneen goed of beter alternatief voor het reguliere ziekenhuis.' Met het aflopenvan de termijn van voorzitter Smith, blijft hij nog wel in beeld. Gerard Smithgaat zich richten op het uitbouwen van het kwaliteitsbeleid van ZKN.Zelfstandige klinieken willen hiermee een voorsprong nemen op de ziekenhuizen.
Jak Dekker (1967) is algemeen directeur van EquipeZorgbedrijven, een groep van zelfstandige klinieken waaronder Xpert Clinic,Helder Kliniek en Velthuis Kliniek. Jak Dekker heeft bedrijfskunde gestudeerdop Nijenrode en is sinds 1995 actief als ondernemer in de zorg. Sinds 30 juniis Dekker lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW namens ZKN. Dekker is medebekend van zijn columns op Skipr.
Als vice voorzitter van ZKN isYolande Mansveld gekozen. Mansveld is sinds 2007 werkzaam als AlgemeenDirecteur bij Medinova en is sinds 2008 bestuurslid van ZKN.