Ingezonden persbericht




Zwijndrecht, 30 november 2011

Grensverleggende klemmen-AGV verlaat Egemin-werkplaats

Grote AGV's met rollenklemmen en zachte banden geschikt voor elke type ondergrond

Egemin Automation voltooide onlangs met succes de FAT (Factory Acceptance Test) van de eerste van drie van de grootste klemmen-AGV's die ooit werden gemaakt voor papiertoepassingen. De AGV's (Automatisch Geleid Voertuigen) zullen worden gebruikt door een papierproducent in het Verenigd Koninkrijk, voor het transporteren, stapelen en roteren van grote papierrollen met een hoogte tot 3 meter en een breedte van 2,5 meter. De lasergestuurde AGV's zijn uitgerust met grote banden in zacht rubber waarmee op elk type vloer kan worden gereden, een nieuwe unieke eigenschap, grensverleggend in de wereld van AGV's. De eerste AGV ruilt deze week Egemins werkplaats in voor zijn uiteindelijke bestemming on-site.

Complete controle over papierroltraject tussen magazijn en productie De AGV's zullen de volledige logistieke flow van papierrollen tussen de papiermachines, het verticale rollenmagazijn en de productiemachines verzorgen. Zodra een nieuwe papierrol aan de papiermachines klaar staat om opgepikt te worden, genereert de AGV-software E'tricc® een transportorder voor een AGV om de rol naar het verticale rollenmagazijn te brengen. Daar zullen de rollen verticaal tot 4 hoog worden gestapeld, tot 9 meter hoogte. Wanneer de productie een rol nodig heeft, haalt een AGV deze op in het magazijn en brengt deze in horizontale positie naar de productiemachines.

Geïntegreerd magazijnbeheer van papierrollen
Het systeem is gelinkt aan Egemins magazijnbeheersoftware E'wms®, die gebruikt zal worden voor het beheer van de logistieke flow van papierrollen in de fabriek. E'wms® controleert de locaties, de orders en de voorraad in het magazijn en genereert nieuwe transportorders. E'wms® behandelt ook de nieuwe rollen die van de machines komen, alsook de in- en uitgaande flow van de rollen. Daarnaast beheert de software de kwaliteitsstatus van de rollen. Ten slotte zal Egemin een rechtstreekse interface voorzien tussen E'wms® en de SAP-software van de klant in functie van inventaris- en papierrolverbruiksrapporten.

Zachte rubberbanden voor elk type vloer
Om een vlotte werking te kunnen verzekeren, moet voor bepaalde AGV-applicaties rekening gehouden worden met specifieke vloervereisten. Dankzij het gebruik van grote, zachte rubberbanden was Egemin Automation niet gebonden aan de staat van de ondergrond en kon de klant de bestaande vloer behouden. Flexibiliteit die resulteert in aanzienlijke kosten- en tijdsbesparingen. De AGV's navigeren door het gebouw dankzij een unieke combinatie van coördinaatgebaseerde lasernavigatie en natuurlijke navigatie. Het resultaat is een uitermate nauwkeurige positionering van de rollen bij het stapelen.



Ingezonden persbericht