Ingezonden persbericht


Opladen in nog geen 30 minuten

Elektrische autorijder kan terecht bij BP tankstations

Capelle aan den IJssel, 30 november 2011 - Energiemaatschappij BP heeft vaandaag op twee van haar tankstations in Utrecht een snellaadpunt geopend waar elektrische auto's in minder dan een half uur kunnen worden opgeladen. Dit is de start van een vierjarige pilot die bedoeld is om de nodige ervaring op te doen. Tussen nu en begin 2012 zal het bedrijf nog eens drie van haar verkooppunten in Nederland - waaaronder één in Rotterdam - met een dergelijke voorziening uitrusten.

Aanleiding van de snellaadpunten in Utrecht is het proeftuinproject elektrisch rijden van Prestige GreenCab, dat in januari 2011 van start is gegaan en waarvan het realiseren van zo veel mogelijk snellaadpunten op strategische plaatsen in en rond Utrecht deel uitmaakt. BP en GreenCab hebben in dit kader een samenwerkingsafspraak gemaakt. GreenCab financiert de oplader (exclusief de infrastructuur) bij het BP tankstation aan het Herculesplein bij Stadion Galgenwaard en verbindt zich gedurende vier jaar aan een afnamegarantie. BP plaatste een tweede snellader bij haar station aan de Cartesiusweg, aan de andere kant van Utrecht. Inmiddels rijden er 20 volledig elektrische GreenCabs in en rond Utrecht die regelmatig bij BP zullen 'tanken'. Uiteraard zijn de snelladers toegankelijk voor àlle elektrische auto's.

Directeur de heer George Jansen van Prestige GreenCab heeft het snellaadpunt bij het BP tankstation aan het Herculesplein officieel in gebruik genomen en werd hierin bijgestaan door de wethouder verkeer van de gemeente Utrecht, de heer Frits Lintmeijer, en de CEO van BP in Nederland, de heer Hendrik Muilerman.

Tijdens het opladen van hun elektrische auto bij de BP tankstations in Utrecht hoeven de berijders zich niet te vervelen. Zij kunnen terecht in het Wild Bean Café voor een vers kopje koffie, snack en/of lunch. Ook kunnen zij hier bijvoorbeeld even rustig hun krant lezen of hun e-mail checken. De wachttijd van nog geen 30 minuten kan hiermee op een aangename en nuttige manier worden ingevuld.

Snelladen in netwerkverband

Het initiatief maakt deel uit van een bredere samenwerking, die door The New Motion wordt gecoördineerd en als doel heeft een landelijk netwerk van elektrische snellaadstations te realiseren, zodat het voor de elektrische rijder mogelijk is om in één dag heel Nederland te doorkruisen. Inmiddels omvat dit netwerk 10 snellaadstations en het is de bedoeling dat het er eind volgend jaar 80 zijn. Alle punten zijn en worden op strategische locaties geplaatst, langs of nabij snelwegen, zoals dat ook het geval is met de twee nieuwe snellaadpunten op de BP tankstations Utrecht. Naast BP, maken ook partijen als Liander, Terberg, Markeur, Van der Valk en Prestige Taxi deel uit van de bredere samenwerking die in april jl. van start is gegaan.

De snelladers op de BP tankstations worden geleverd door ABB - een wereldwijde marktleider op het vlak van energie- en automatiseringstechnologie die nutsbedrijven en industriële klanten in staat stelt hun prestaties te verbeteren en tegelijk hun milieu-impact te verminderen.

Fotobijschrift: Een oplaadpunt voor snelladen werd in gebruik genomen door (vlnr) de heer Frits Lintmeijer wethouder verkeer van de gemeente Utrecht, de heer Hendrik Muilerman van BP Nederland en de heer George Jansen van Prestige GreenCab.


Noot voor de redactie (