Ingezonden persbericht


()
()

-Persbericht -

Ajax spelers openen Cruyff Court in de Bijlmer
Speelveld geopend met voetbaltoernooi

Amsterdam, 30 november 2011 - Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Kenneth Vermeer, Nicolas Boilesen en Vurnon Anita openden woensdag het Cruyff Court Ajax Veld Bijlmer in Amsterdam Zuid-Oost. De opening vond plaats voor het oog van meer dan 500 enthousiaste kinderen. In het bijzijn van portefeuillehouder Emile Jeansch en directeur van de Stichting Cruyff Court KNVB Velden Carole Thate werd onder een stralende najaarszon het Cruyff Court officieel en feestelijk geopend. De festiviteiten werden omlijst door een voetbaltoernooi voor de lokale schooljeugd.

De opening vanmiddag markeerde het 3e Cruyff Court in Amsterdam Zuid-Oost en het 13e Cruyff Court in groot Amsterdam. Het is een bijzondere locatie in "de achtertuin" van de Amsterdam Arena. De locatie is gekozen in nauwe samenwerking tussen het stadsdeel Zuid Oost, de Ajax Foundation, de stichting Cruyff Courts KNVB Velden en de basisscholen de Polsstok, As-Soeffah en de Blokkenhut. Door de aanwezigheid van veel jeugd in deze wijk, de E-Buurt, is het een ideale plek waar de buurt optimaal gebruik maakt van het Cruyff Court.

De Ajax Foundation is er trots op om zich zo dicht bij het eigen stadion te kunnen verbinden aan een Cruyff Court en op deze manier de jeugd te voorzien van een veilige plek om te kunnen spelen en bewegen.

Ook Frank de Boer, hoofdtrainer van Ajax verrichte met veel plezier de opening. Voor de dolenthousiaste jeugd had hij nog een mooi advies: "In mijn jeugd voetbalden we ook altijd op straat. Of het nou handbal of basketbalpleintjes waren, we speelden overal. Nu hebben jullie je eigen mooie Cruyff Court. Je kan hier veel plezier maken maar ook veel leren, van voetbal tot sociale vaardigheden"

Cruyff Courts bieden een veilige, mooie omgeving waar kinderen het gehele jaar door buiten kunnen sporten, middenin de wijk. In samenwerking met lokale organisaties en de Johan Cruyff Foundation worden activiteiten georganiseerd op en rond het veldje in de E-Buurt. Hiermee draagt het nieuwe Cruyff Court direct bij aan het verhogen van de leefbaarheid van de wijk.

Dennis Bergkamp was vanmiddag ook aanwezig. Hij verwacht dat de kinderen veel plezier aan dit Court kunnen beleven: " Het zou zomaar kunnen dat er vandaag een nieuwe Ajax 1 speler tussen alle aanwezige kinderen zit. Belangrijkste is dat je goed je best doet, wat minder vaak achter de computer zit en met je vriendjes veel lol maakt op dit mooie Cruyff Court".

Nadat alle aanwezige mensen hadden afgeteld van 14 naar 0 werd een symbolisch openingschot op het goal gelost. Daarna mocht de winnaar van het eerder op de dag gespeelde toernooi het opnemen tegen de Ajax jeugd. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de spelertjes hard werden aangemoedigd door de om het veld verzamelde toeschouwers. Een passend slot van een geslaagde middag!

Over de stichting Cruyff Courts KNVB Velden
In 2005 hebben de Cruyff Foundation en de KNVB de stichting Cruyff Courts KNVB Velden opgericht. Onder andere door mogelijkheden die ontstonden vanuit het Hattrick Programme van de UEFA is het doel gesteld om de Cruyff Courts KNVB Velden in Nederland te realiseren. In eerste instantie samen met de betaald voetbal organisaties, maar later ook in andere steden waar de behoefte aan een Cruyff Court groot was. Inmiddels zijn er vanuit deze stichting 104 Cruyff Courts gerealiseerd. ()

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht