Ingezonden persbericht


30 november 2011

Amsterdam verlengt contract met JCDecaux

Amsterdam verlengt haar contract met buitenreclame- en stadsmeubilairexploitant JCDecaux voor 15 jaar. Het bedrijf deed in een aanbestedingsronde opnieuw de beste aanbieding voor de inrichting van de hoofdstedelijke openbare ruimte. De verlenging van het contract is goed nieuws voor de hoofdstad. De uitstraling van de stad krijgt namelijk een nieuwe impuls, omdat JCDecaux de komende tijd een volledig nieuwe en speciaal voor de gemeente Amsterdam ontworpen lijn Abri's en Mupi's® (informatiepanelen) gaat uitrollen.

JCDecaux-directeur René Witzel zegt 'bijzonder verheugd' te zijn met de voortzetting van het contract. Witzel: "Amsterdam en JCDecaux hebben de afgelopen 25 jaar een intensieve partnership opgebouwd en we zijn heel bij dat we die de komende jaren kunnen voortzeten. Amsterdam is bij uitstek een vooruitstrevende gemeente waar wij volop ruimte krijgen voor duurzame innovaties in de inrichting van de openbare ruimte. De verdere ontwikkeling daarvan zal ook de komende jaren centraal staan in de samenwerking met de stad."

Solide en transparant
De nieuwe Abri's en Mupi's® zijn ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Fabrique. In het ontwerp van het wachthuisje zijn de kenmerkende Andreaskruizen opgenomen. Witzel: "De nieuwe Abri's zijn tegelijkertijd solide én zeer transparant, wat niet alleen bijdraagt aan de veiligheid maar ook aan de mate waarin het object opgaat in de openbare ruimte. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe lijn een zichtbare bijdrage gaat leveren aan een rustig en uniform straatbeeld in de stad."

Voorafgaand aan de vervangende werkzaamheden start de exploitant een uitgebreide voorlichtingscampagne om de inwoners van de gemeente Amsterdam te informeren over de werkzaamheden. Ook tijdens de periode van vervanging zal informatie over de vervangingswerkzaamheden intensief via verschillende media worden verspreid. Daarnaast garandeert JCDecaux op iedere locatie beschutting, omdat tijdens het werk mobiele Abri's worden ingezet.

(einde bericht)

Hyperlinks
JCDecaux: http://jcdecaux.nl