Ingezonden persbericht


Ruimere openingstijden ook buiten Centrum

Clubs en nachtpodia buiten de uitgaansgebieden in het centrum moeten ook eens per maand langer open blijven. Dit gaat de Amsterdamse D66-fractie vandaag voorstellen in de gemeenteraad. Amsterdam krijgt op korte termijn 24-uurs clubs aan de randen van de stad en een twaalftal jaarlijkse verruimingen per jaar voor clubs in het centrum. Wat betreft de sociaal-liberalen krijgen bestaande clubs in andere stadsdelen, die geen overlast veroorzaken, ook de kans om langer open te gaan. Voorbeelden hiervan zijn Hotel Arena en de Westergasfabriek.

"Het Amsterdamse nachtleven lijkt weer een beetje te gaan bruisen. Het zou goed zijn als dit niet alleen aan de randen van de stad en op een overvol Leidseplein en Rembrandtplein gebeurt, maar ook op andere plekken in de stad", aldus D66-raadslid Ivar Manuel.

Vandaag worden in de gemeenteraad de Horecavisie 2011-2014 en het initiatiefvoorstel Topstad bij Nacht van D66 en de Partij voor de Dieren besproken. De partijen deden begin 2011 het voorstel om de openingstijden van horeca in de stad te gaan verruimen. Nadien is burgemeester Van der Laan (PvdA) met het nachtleven in de stad aan de slag gegaan, met als resultaat de horecavisie voor de komende jaren.

Manuel: "D66 is blij met de stappen die nu zijn gezet, maar mist vergaande plannen om het Amsterdamse nachtleven weer echt op de kaart te zetten."

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht