Hulpverleningsdienst Groningen


Wereld Aids Dag: aandacht voor HIV bij museumbrug

Donderdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Sense Noord Nederland en GGD Groningen vragen op deze dag aandacht voor HIV en Aids bij het Groninger Museum. Hoewel uit cijfers blijkt dat het aantal HIV-gevallen is afgenomen, moet niet vergeten worden dat Aids nog steeds een vreselijke ziekte is.

QR-codespel en HIV-sneltest

Met een QR-codespel en een korte vragenlijsten worden voorbijgangers van de museumbrug bij het Groninger museum, op interactieve manier betrokken bij het onderwerp HIV en AIDS. Passanten krijgen informatie over wat HIV wereldwijd en in Nederland anno 2011 betekent.

Sense Noord Nederland vraagt die dag ook aandacht voor de HIV-sneltest. De HIV-sneltest kan worden ingezet bij mensen die risico hebben gelopen en/of bij mensen die zich zorgen maken over de uitslag. Met de HIV-sneltest is binnen 30 minuten de uitslag bekend. Hoe eerder je de uitslag weet, hoe beter de ziekte is te behandelen.

Het team van Sense Noord Nederland staat op 1 december van 13:00 tot 18:00 uur bij de brug van het Groninger museum. 30-11-2011 00:00