Politie Brabant Zuid-Oost

Aanhouding na overval op woning

Veldhoven; Best, 30-11-2011 o Na een overval op een woning in Veldhoven heeft de politie dinsdagavond een man uit Best aangehouden. De overval vond dinsdagmiddag even na de klok van twee uur plaats. In de woning waren op dat moment twee kinderen aanwezig. De politie is op zoek naar een tweede verdachte en vraagt getuigen om informatie te melden.

Twee kinderen van 14 en 15 jaar zijn dinsdagmiddag overvallen in hun woning aan de Frederik Hendrikstraat in Veldhoven. Even na 14.00 uur werd aangebeld bij het pand. Toen de 15-jarige jongen opendeed drongen twee onbekende mannen naar binnen. Zij bedreigden de jongen en zijn 14-jarige zusje met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en doorzochten de woning. Uiteindelijk zijn de mannen gevlucht in een blauwe auto. Voor zover tot nu toe bekend zonder buit. De politie stelde direct een onderzoek in. Aan het eind van de middag, rond 18.00 uur, kon zij in een woning in Best een 40-jarige man uit die plaats aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

Getuigen die iets gezien hebben dat met de overval verband kan houden, worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Heeft u informatie, maar wilt u anoniem blijven? Bel dan 0800-7000.