Ingezonden persbericht



Eenmalig initiatief krijgt vervolg
Sittards carnavalsverhaal als boek verkrijgbaar

Sittard - Op zaterdag 26 november 2011 verscheen op initiatief van de jeugdcommissie van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd voor het eerst een verhalend boek voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar rond het thema vastelaovend.

Schrijver Patrick Werdens schreef een echt "Zittesj vastelaovesverhaol" (een Sittards carnavalsverhaal, red.) met als titel "Pap es ich groot ben". Uiteraard is het boek geschreven in Sittards dialect. Hij deed dit in eerste instantie, op verzoek van de stadscarnavalsvereniging voor een voorleesmiddag in de bibliotheek. De Marotte zag hier echter een uniek item in en liet het verhaal tot een boek publiceren. De illustraties bij dit vastelaovesverhaal zijn van Sandy Moerskofski.

Het boek gaat over Sjarelke en zijn zusje Reineke, die in de droom van Sjarelke met behulp van een spelfiguur een complete vastelaovesoptocht voor elkaar krijgen, met als hoogtepunt Sjarelke, net zoals Prins Carnaval, op zijn eigen gebouwde carnavalswagen van Lego.

Dit boek biedt de mogelijkheid om de gezellige sfeer van vastelaovend, thuis op de bank of op school in de klas, te beleven en kinderen op een speelse wijze te enthousiasmeren. Kortom, een verhaal dat op de boekenplank van een "richtige Zittesje vastelaovesvierder" niet mag ontbreken. Zo krijgt een jongere generatie het 'vastelaovesvirus' op een leuke manier overgedragen.

Het boek is verkrijgbaar bij de Marottewinkel, Brandstraat 11-15 te Sittard voor de prijs van slechts E 11,-.


---- --