Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Store Support B.V. uit Groningen ontvangt award tijdens FD Gazellen Grande Finale 2011

Eervolle awards voor snelst groeiende ondernemingen

Amsterdam, woensdag 30 november 2011 - Vanavond heeftt Het Financieele Dagblad tijdens de FD Gazellen Grande Finale in het Porsche Centrum van Amsterdam bekendgemaakt dat Store Support B.V. (onderzoek en advies) uit Groningen de award heeft gewonnen voor de onderneming die het slimste gebruikmaakt van social media. Het is voor het eerst dat Het Financieele Dagblad een Grand Finale organiseert waarbij vijf nieuwe landelijke Gazellen Awards worden uitgereikt, waarvoor alle 239 genomineerde Gazellen in aanmerking komen. Met deze onderscheidingen wil de krant de snelst groeiende topondernemers uit heel Nederland in de spotlight zetten.

Store Support B.V. kreeg de nieuwe Gouden FD Gazellen Award 2011 voor het slimste gebruik van social media overhandigd door Louis Hoeks, Chef FD Entrepreneur. 'Store Support heeft zeer overtuigend laten zien dat zij op allerlei gebieden voordeel haalt uit social media. Van werving van personeel en het binnenhalen van nieuwe opdrachten tot aan het hebben van online klantencontact. Het laat de ambitie zien die deze ondernemer heeft. Hard werken alleen is niet genoeg. De top kan alleen worden gehaald door voortdurend nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Soms betekent innovatie simpelweg een gat in de markt zien en daar in springen', aldus Louis Hoeks van Het Financieele Dagblad.

De vijf nieuwe awards zijn uitgereikt door een jury, bestaande uit Marcel Broersma (Peak Value), Kees de Jong (entrepreneur en columnist bij het FD) en Ariane Inden (Ariane Inden Cosmetica). De prijs voor winnaar van de top-100 van de FD Gazellen 2011 is gegaan naar Payroll Works B.V. (diensten voor personeelbeheer) uit Amsterdam. Het mediabureau voor bannering YD Display Advertising Benelux B.V. uit Amsterdam is bekroond tot aanstormend talent van 2011. De prijs voor de onderneming die de meeste keren is uitgeroepen tot FD Gazellen is gewonnen door MetrixLab B.V. (markt- en opinieonderzoekbureau) uit Rotterdam en AFAS B.V. (ontwikkeling van software, ERP) uit Leusden. Zij behoren dit jaar voor de zesde keer tot de snelste groeiers van Nederland. En Focus Cura Groep B.V. (ontwikkeling innovatieve technologieën ) uit Zeist heeft de award voor meest innovatieve onderneming in ontvangst mogen nemen.

Tijdens de Grande Finale ontmoetten ondernemers uit heel Nederland elkaar en wisselden mooie verhalen uit. Zij deden mee aan een ondernemersquiz, waarbij de provincies tegen elkaar streden. Als sponsor van de FD Gazellen heeft Porsche Nederland, naast de locatie ook een prijs beschikbaar gesteld voor de winnaar. Ray Uiterwaal, directeur van Porsche in Nederland: 'Het sponsoren van de FD Gazellen is voor ons een volstrekt logische keuze. Oprichter Ferdinand Porsche toonde ruim 60 jaar geleden puur ondernemerschap door zijn eigen droomauto te bouwen omdat hij hem niet kon vinden. Ondernemerschap zit bij Porsche nog altijd in het DNA en dat zie je ook terug bij onze klanten en bij de kandidaten van de FD Gazellen.'

Landelijke trends

Ondanks de huidige economische onzekerheden zijn de snelle groeiers optimistisch over de toekomst. Bijna tweederde geeft aan nog geen last te ondervinden van een nieuwe crisis. Ook verwachten zij komend jaar nieuw personeel aan te trekken en hun investeringen voort te zetten (de helft gaat zelfs meer investeren). Verder rekent meer dan viervijfde op een verdere omzetgroei van gemiddeld 32%. Ook de winsten gaan volgens de bedrijven toenemen, deze stijgen zelfs naar verwachting harder dan de omzet. Opgemerkt moet worden dat een deel van het zelfvertrouwen is gebaseerd op vorig jaar, toen de economische machine weer langzaam op gang kwam.

Criteria FD Gazellen

Om in aanmerking te komen voor de eervolle FD Gazellen Award, moeten bedrijven aan specifieke criteria voldoen. Alleen bedrijven die van 2008 tot en met 2010 een omzetgroei van 20% of meer hebben laten zien en in 2010 een positief bedrijfsresultaat hebben geboekt, kunnen een award winnen.

FD Gazellen zijn er in drie categorieën: klein (omzet 100.000 tot 2 mln euro), middelgroot (omzet 2 mln tot 30 mln euro) en groot (30 mln euro of meer). De bedrijven met het hoogste groeicijfer in hun categorie worden onderscheiden met de eervolle Gouden FD Gazellen Award. Op 1 december a.s. publiceert Het Financieele Dagblad de landelijke FD Gazellen-ranglijst 2011.

Over FD Gazellen Awards

Met de FD Gazellen Awards wil Het Financieele Dagblad ondernemerschap stimuleren en de aandacht vestigen op bedrijven die in Nederland snel in omzet groeien. Daarnaast brengt Het Financieele Dagblad met het onderzoek het Nederlandse ondernemerschap in de verschillende provincies in kaart. Gedurende de hele maand november berichten Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio na iedere regiobijeenkomst over de FD Gazellen 2011 en haar winnaars. Het Financieele Dagblad sluit op 24 november af met een bijlage 'Ondernemen in Nederland'. Hierin staat ook de landelijke FD Gazellen-ranglijst 2011.

De FD Gazellen Awards 2011 is een initiatief van Het Financieele Dagblad, in samenwerking met Graydon Nederland, en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN Amro, KPMG en Porsche.

()

Onderschrift foto: Winnaars FD Gazellen Grande Finale 2011 (v.l.n.r.) Payroll Works B.V. uit Amsterdam, Focus Cura Groep B.V. uit Zeist, AFAS B.V. uit Leusden, Store Support B.V. uit Groningen (onder) YD Display Advertising Benelux B.V. uit Amsterdam. Niet op de foto: MetrixLab B.V. uit Rotterdam.

Einde bericht

Het Financieele Dagblad

Het Financieele Dagblad is een krant die als nieuws- en inspiratiebron op elk moment van de dag financieel-economische betekenis geeft aan ontwikkelingen in de wereld van ondernemende mensen in Nederland, zowel zakelijk als privé. Het Financieele Dagblad maakt deel uit van de FD Mediagroep, een multimediale onderneming waartoe ook BNR Nieuwsradio en internetsites behoren.

FD Mediagroep

Een multimediale onderneming waar Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio en de sites FD.nl, BNR.nl en Fondsnieuws.nl onderdeel van zijn. FD Mediagroep beschikt over een unieke combinatie van nieuwsmedia, waarmee een zeer selectieve doelgroep in Nederland (ondernemende mensen) bereikt wordt. Met een multimediale mix van print, radio, online en events blijft de nieuwsconsument op elk gewenst moment van de dag op de hoogte van het nieuws en de achtergronden. De hele dag door, zeven dagen per week.

Voor meer informatie (