Ingezonden persbericht


Tilburg trakteert publiek op innovaties uit de regio

Op 30 november vindt in het Deprez-gebouw in Tilburg het tweede Social Innovation Event plaats. Tijdens deze middag presenteren ruim 25 bedrijven en instellingen uit de regiohun innovaties aan het publiek. Deelnemers zijn onder meer FUJIFILM, Incubate, BouwteamPlus en Avans Hogeschool.

Social innovation is een aanpak waarbij bedrijven, overheden en organisaties nieuwe vormen van samenwerking zoeken om producten, diensten en businessmodellen te ontwikkelen. Het uitgangspunt is dat samenwerkingmet onverwachte partners veel creativiteit losmaakt en leidt tot onorthodoxe vernieuwingen.

Het Social Innovation Event trakteert bezoekers in korte tijd op diverse voorbeelden van samenwerking en maatschappelijke en economische vernieuwing in de regio Midden-Brabant. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om nieuwe mogelijkheden in arbeidsbemiddeling, slimme zorg, verbetering van sociale veiligheid of duurzaam produceren. Midden-Brabant is van oudsher sterk in social innovation, zeker waar het gaat om logistiek, onderwijs, cultuur en de service-industrie.

Het Social Innovation Event is bedoeld voor mensen, bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar inspiratie, nieuwe ideeën en verbreding van hun netwerk. Tijdens het event ontmoeten zij elkaar in een afwisselend programma met presentaties, publieksgesprekken en discussies. Deelnemers zijn onder meer FUJIFILM, Avans Hogescholen, Incubate, BouwteamPlus, CAST en het Veiligheidshuis. De presentatie van de middag is in handen van Karin Bruers.

Tijdens het evenement wordt de Social Innovation Award uitgereikt, een prijs voor de meest belovende aanpak op het terrein van social innovation. De winnaar krijgt een jaar lang advies en ondersteuning bij het uitwerken van zijn idee of plan.

Het Social Innovation Event vindt plaats tijdens het Open Innovatie Festival. Dit is een landelijk netwerkinitiatief waarbij overheden, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burgers de handen ineen slaan om innovatie te bevorderen. Initiatiefnemers van het Tilburgse Social Innovation Event zijn Midpoint Brabant, Gemeente Tilburg en het Tilburg Social Innovation Lab.

Bezoekers kunnen zich aanmelden via www.socialinnovationevent.nl. Op deze website is ook het volledige programma te vinden. De toegang is gratis.

Social Innovation Event
Woensdag 30 november, 15.00 tot 19.00 uur
Deprez-gebouw, Lange Nieuwstraat 172-174, Tilburg
www.socialinnovationevent.nl