Ingezonden persbericht


Opening Cruyff Court Ajax Veld Bijlmer

Aanstaande woensdag 30 november 2011 wordt om 14:00 uur het 'Cruyff Court Ajax Veld Bijlmer' officieel geopend. De opening van het Veld markeert de realisatie van het derde Cruyff Court in het Stadsdeel Zuid-Oost en het dertiende in Amsterdam.

De opening wordt onder meer verricht door portefeuillehouder Emile Jeansch. Hij is verheugd met de opening van het Court: "Zuidoost is al hofleverancier van Ajax, maar we willen dat meer spelertjes aan de bal blijven. Er spelen nu al veel kinderen op dit trapveld. Daarmee zien we dat Cruyff Courts ook hier in de Bijlmer het verschil maken".

Het Cruyff Court is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen het Stadsdeel Zuidoost, Ajax, Stichting Cruyff Courts KNVB Velden en de basisscholen As-Soeffah, de Polsstok en de Blokkenhut.

Ajax is trots om zich aan het Court te verbinden op deze locatie, in "de achtertuin" van de Arena. Ook op deze manier wil de club een bijdrage leveren om de lokale jeugd meer mogelijkheden bieden om te sporten en in beweging te komen. Frank de Boer, Dennis Bergkamp, Kenneth Vermeer, Nicolas Boilesen en Vurnon Anita zullen namens Ajax de openingshandeling verrichten.

Rondom de opening wordt er een mini-toernooi gespeeld door de lokale jeugd. De winnaar van dit toernooi mag het in de finale opnemen tegen de D-jeugd van Ajax.

Programma:
12:30-14:00 Voetbaltoernooi en spelactiviteiten 13:30-14:00 Ontvangst genodigden As-Soeffah School, Egoli 10 14:00-14:15 OpeningshPandeling
14:20-14:45 Finale voetbal toernooi tegen D-Jeugd Ajax 14:45 Prijsuitreiking door Ajax 15:30 Einde evenementen

Locatie
Egoli, E-buurt, Amsterdam Zuid-Oost.

Noot voor de redactie (