Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

A2: verkeersstops in de nacht van 3 december

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 december wordt er een fietsbrug geplaatst over de A2 ter hoogte van Maarssen. Als gevolg hiervan zijn er enkele verkeersstops. Deze stops duren telkens maximaal 20 minuten en vinden plaats tussen 01.00 uur en 04.00 uur. De verkeersstops vinden in beide richtingen plaats, zowel naar Amsterdam als naar Utrecht ter hoogte van Maarssen. Hiervan is overlast te verwachten in de vorm van file. Gekozen is voor een relatief rustig moment voor verkeer.

Fietsbrug

De fietsbrug wordt in zijn geheel in één keer geplaatst over de volle breedte van de A2. De brug is 90 meter lang en weegt 350 ton. De brug wordt met groot materieel op zijn plaats gelegd.

Bomen

Om de brug naar de juiste locatie te brengen, moet een aantal bomen verwijderd worden op de verzorgingsplaats (parkeerplaats) Haarrijn. Dit gebeurt in de week voorafgaand aan het plaatsen van de fietsbrug, deze week. Binnen enkele weken worden bomen teruggeplant. In totaal worden 35 kastanjebomen verwijderd en vervangen door zomereiken. Gekozen is voor vervanging omdat bij controle bleek dat het merendeel van de bomen ziek is en tijdelijke verplaatsing niet zou overleven.

Meer informatie

Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl/regioutrecht of neem contact op via de gratis informatielijn 0800 - 8002 (ma t/m zo 06.00 - 22.30 uur).