ProRail

Persbericht


01-12-2011

ProRail werkt aan het spoor in Den Bosch

ProRail verlaagt komend weekend de bovenleiding aan de zuidzijde van station Den Bosch. Dat is nodig ter voorbereiding op de komst van de Ponte Palazzo; een nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Den Bosch. In verband met deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg en Den Bosch en Boxtel. De NS adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.nl of m.ns.nl.

De Ponte Palazzo gaat het Paleiskwartier en het centrum van Den Bosch met elkaar verbinden. Bijzonder is dat op deze brug een verhoogd park wordt aangelegd. Om de brug te kunnen plaatsen wordt de bovenleiding komend weekend verlaagd. Deze werkzaamheden starten zaterdag 3 december om 01:00 uur en duren tot maandagochtend 05:00 uur.

Afronden vernieuwen overwegen

Tussen Tilburg en Den Bosch rond ProRail komend weekend ook de vernieuwing van twee overwegen af. Dit is nodig om te zorgen dat het trein- en het wegverkeer er soepel en veilig overheen kan blijven gaan. De overwegen zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer en er zijn omleidingsroutes ingesteld. Het gaat om de schoorstraat in Helvoirt en de Walstraat in Biezenmortel.

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 3 december en zondag 4 december geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch en tussen Den Bosch en Boxtel. De NS zet stop- en snelbussen in. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl of m.ns.nl en/of de teletekstpagina's 751 en 754 raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (EUR 0,70 per minuut)

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.prorailwerktaanhetspoorindenbos ch&category=Regionaal]