Evangelische Omroep

Ouwehands' ijsberen dinsdag in Frozen Planet

Frozen Planet, dinsdag 3 december, 20.30 uur, Nederland 1

Frozen Planet

Aanstaande dinsdag zendt de EO de aflevering van Frozen Planet uit waarin twee ijsbeertjes het levenslicht zien. Enkele weken geleden werd bekend dat deze beelden zijn opgenomen in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De âNederlandseâ ijsberen werden zo hoofdrolspelers in een bijzondere en ijzig koude winteraflevering van de hitserie Frozen Planet. Beleef het mee... alsof je er zelf bij bent!

Bij temperaturen van -70 graden en windsnelheden tot 200 kilometer per uur zijn de poolgebieden in de winter donker, leeg en verlaten. Slechts een paar dappere helden wagen het boven de grond te blijven. Ook voor hen zijn de extreme winters echter een overlevingsstrijd. In een sprookjesachtig poolwoud vol sneeuw en ijs strijden wolf en bizon een wanhopig en bloederig gevecht. Ook de mannetjes-keizerpinguïns hebben het zwaar te verduren. In snijdende sneeuwstormen bewaken ze hun eieren, wachtend tot de lente terugkeert.

Uiteraard neemt Frozen Planet de kijker ook mee naar het kraambed van de twee pasgeboren ijsbeertjes. Van dichtbij toont de serie de ontroerende ontferming en zorg van de ijsberenmoeder voor haar kroost.

In zeven afleveringen toont de EO met de serie Frozen Planet een opeenvolging van de mooiste natuurbeelden van de twee koudste gebieden die de aarde rijk is. De kille wereld is het thuis van dwerginktvissen en van de grootste wolven op aarde, van reuzenalbatrossen en van pissebedden zo groot als een bord.

Websites

Frozen Planet
Pers Frozen Planet

Contactpersoon EO Marketing & Communicatie

Aldert Baas
Telefoon: (035) 647 47 13
E-mail: aldert.baas@eo.nl