Politie Zeeland


---

1918-2011 Rijden onder invloed, Sint Jansteen
Op de Inghelosenberghe in Sint Jansteen werd vrijdag rond 22.30 uur een 22-jarige automobilist uit Stekene betrapt op rijden onder invloed.
Een getuige die achter de slingerende automobilist reed, waarschuwde de politie. Agenten troffen de man zittend in zijn auto op de Ingehlosenberge aan. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ongeveer 10x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

1919-2011 Rijden onder invloed, Rilland
Op De Veste in Rilland werd zaterdag omstreeks 00.30 uur een 33-jarige man uit de gemeente Reimerswaal betrapt op rijden onder invloed.
Agenten zagen hem na een horecabezoek vanaf de Hoofdweg rechtsaf, tegen de richting in, De Veste oprijden. Dit leverde hem een bekeuring en een ademanalyse op. Deze analyse wees uit dat de man bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Ook bleek hij een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Omdat de man in de auto van iemand anders reed, werd deze niet in beslag genomen. Wel kreeg hij nog een rijverbod van 11 uur.

1920-2011 Rijden onder invloed, Zierikzee
Een 30-jarige automobilist uit Zierikzee werd zaterdag rond 03.00 uur op de Verseputseweg in Kerkwerve betrapt op rijden onder invloed.
Agenten zagen hem op de N59, komende vanaf de Rampweg in de richting van Zierikzee rijden. Bij de kruising bij Serooskerke trok de man door zijn rijgedrag de aandacht van de agenten en op de Verseputseweg bij Kerkwerve kreeg hij een stopteken en moest hij blazen. De man, een beginnend bestuurder omdat hij pas sinds 2088 een rijbewijs heeft, had bijna 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Eigenlijk moest hij dus zijn rijbewijs inleveren, maar hij heeft in augustus van dit jaar aangifte van verlies van dit document gedaan. De 30-jarige bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur.

1921-2011 Scooterrijder onder invloed, Middelburg
Een 19-jarige Vlissingse scooterrijder kwam zaterdag om 04.45 in de bocht naar Vlissingsesingel in Middelburg ten val.
Agenten zagen even voor die tijd een scooter met twee personen erop wegrijden vanaf de markt in Middelburg. Beiden droegen geen helm en de bestuurder kreeg een stopteken. Deze ging er echter vandoor over de Langevielebuitenbrug richting de langevieleweg. In de bocht naar de Vlissingsesingel ging de bestuurder onderuit, maar bleef ongedeerd. Een blaastest wees uit dat hij bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en hij moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij nog een bekering voor het niet dragen van de helm.
(

Politie Zeeland