Gemeente Hardenberg

Eerste tankstation groengas in Hardenberg geopend


02 december 2011

Het eerste vulpunt voor groengas in de gemeente Hardenberg is woensdag in gebruik genomen bij het tankstation op de hoek van de Haardijk en N34 in Hardenberg.

Rijden op groengas geeft minder uitstoot van schadelijke stoffen en geluidhinder en scheelt fossiele brandstoffen. Bovendien is het rijden op groengas goedkoper. De hogere aanschafprijs van groengasauto's kan een reden zijn om van de koop af te zien.

Om twijfelaars daarin tegemoet te komen heeft de provincie Overijssel een subsidieregeling in het leven geroepen. Deze regeling geldt voor alle soorten groengasvoertuigen (auto's, bussen en vrachtwagens).

Vulpunt voor groengas
Om het rijden op groengas aantrekkelijker te maken, moeten er natuurlijk ook genoeg tankstations zijn. Met steun van de provincie zijn er inmiddels zeven tankstations in Overijssel aangelegd.

Gedeputeerde Ineke Bakker (Milieu en wonen) en wethouder Jannes Jansen van Hardenberg hebben woensdag het achtste vulpunt voor groengas in de provincie Overijssel in gebruik genomen bij tankstation Mastenbroek aan de Haardijk in Hardenberg. Het is het eerste groengasvulpunt in de gemeente Hardenberg.