Politie Drenthe

Zaterdag 3 december 2011

Provincie Drenthe, 03-12-2011

Man aangehouden voor mishandeling

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man drong een woning aan de Tandarts Schipperstraat waar hij de 32-jarige bewoner mishandelde. Beide zijn bekenden van elkaar. De 36-jarige man is vervolgens het huis uitgelopen. Hij meldde zich kort daarna zelf bij het politiebureau. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Beschonken bestuurders aangehouden

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige automobilist uit Dalerveen aangehouden. De man werd op het Daler Allee staande gehouden voor een alcoholcontrole. Daar bleek dat de man te veel had gedronken. Hij blies 410 ug/l bij de ademanalyse. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

BALLOO In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 18-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Surveillerende agenten zagen deze beginnend bestuurder met gedoofde lichten rijden op het Balloo. De bestuurder is hierop aangehouden. Daar bleek dat de jongeman te veel alcohol had gedronken. Hij blies 295 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt voor beide overtredingen.

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige automobilist uit Ulverton (GB) aangehouden. De man reed over de Lonerweg toen hij een stopteken kreeg voor een alcoholcontrole. Hij blies daarbij 690 ug/l. De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beschonken bestuurder met de auto over de kop

TYNAARLO De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man reed over de A28 komende vanuit de richting Groningen toen hij ter hoogte van Tynaarlo de macht over het stuur verloor en met zijn auto over de kop sloeg. De man had alleen een kleine verwonding aan zijn vinger. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen werd de man gecontroleerd. Daar bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij blies 625 ug/l. Hij is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vervelende dronken man aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 46-jarige man uit Assen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man zitten tegen een raam van een woning aan de Thorbeckelaan. Toen de agenten de man wilden aanspreken reageerde de man direct vervelend. De beschonken man schold de agenten uit en kon geen legitimatie tonen. Na herhaaldelijk vragen of de man zich van deze plek wilde verwijderen, is de man uiteindelijk aangehouden. Bij zijn aanhouding en de rit naar het politiebureau bleef de man zich vervelend gedragen. Hij is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bezit illegaal vuurwerkpistool

NIEUW WEERDINGE De politie heeft vrijdagmiddag een 43-jarige man uit Nieuw-Weerdinge bij zijn woning aangehouden. De man was in het bezit van een illegaal vuurwerkpistool. Deze is in beslag genomen. De man is aangehouden. Hij kon na het verhoor met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Vrouw lichtgewond na aanrijding

EMMEN Vrijdagmiddag is een 73-jarige vrouw uit Emmen lichtgewond geraakt bij een ongeval. Een 65-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dalen reed over de Rondweg in de richting van Emmerschans. Ter hoogte van de kruising met de Statenweg zag de chauffeur de bestuurder voor hem, een 75-jarige man uit Emmen, te laat en botste tegen de achterzijde van de auto. De 73-jarige passagier van de personenauto had hierbij nekklachten opgelopen en is ter controle overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen.

Mannen aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft vrijdagavond twee jongemannen van 18 en 19 jaar uit Assen aangehouden. Zij worden er van verdacht een 44-jarige vrouw te hebben mishandeld in een woning aan de Burgemeester Bothenius Lohmanweg . Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.