Politie Groningen

Zaterdag 3 december 2011

Provincie Groningen, 03-12-2011

Aanhouding na schietincident

HOOGEZAND De politie heeft vrijdagmiddag een 25-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. De man had in zijn woning aan de Meint Veningastraat onenigheid gehad met zijn 22-jarige ex-vriendin. Hierop heeft de man de vrouw bedreigd met een wapen en ook daadwerkelijk geschoten. Er is niemand geraakt. De vrouw zag kans de woning te ontvluchten en de politie te alarmeren. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De technische recherche heeft onderzoek in de woning van de man gedaan. Daarbij is een luchtdrukpistool en een gasalarmpistool aangetroffen. Beide wapens zijn in beslag genomen. Verder werd in de woning een kleine hennepkwekerij gevonden (26 planten). De kwekerij is ontmanteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man gooit cola over agenten

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 41-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man liep vanuit de Papegang naar de Peperstraat met een colafles in zijn hand. Toen agenten in de richting van de man keken, gooide hij de cola in de richting van de agenten. De man is daarop aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. De man mocht na het verhoor, met een gebiedsverbod op zak, het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Jeugdigen beboet

MIDDELSTUM Zes jongeren van 15 en 16 jaar uit Middelstum en omgeving zijn vrijdagavond beboet. De vier jongens en twee meiden veroorzaakten overlast bij een bushokje op het Concordiaplein in Middelstum. Ze dronken alcohol, hadden rotzooi veroorzaakt en konden geen legitimatiebewijs toonden. De zes hebben een bekeuring gekregen voor het hebben van alcohol op straat. Twee bierkratten en een fles sterke drank zijn in beslag genomen. Voor de overige overtredingen is de jeugd gewaarschuwd.

Tweetal bemoeid zich met aanhouding

GRONINGEN De politie heeft in de vroege zaterdagochtend drie mannen aangehouden in de Peperstraat. In eerste instantie uitte een 20-jarige Stadjer beledigende woorden in de richting van agenten. Toen hij hierop werd aangesproken, begonnen twee anderen Stadjers (17 en 19 jaar) zich hiermee te bemoeien. Het tweetal maakte slaande bewegingen richting agenten. Ze zijn met gepast geweld aangehouden. Het drietal verkeerde onder invloed van alcohol. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Aanrijding door laagstaande zon

FARMSUM Een 44-jarige automobiliste uit Appingedam is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Oosterhorn in Farmsum. Ze werd verblind door de laagstaande zon en zag daardoor te laat dat de auto voor haar stilstond. Een kop-staartbotsing was het gevolg. De bestuurster is met pijnklachten aan borst en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto is afgesleept. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Aanhouding na terugkerend vervelend gedrag

WINSCHOTEN Een 29-jarige inwoner van de gemeente Oldambt is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De man was in een
horecagelegenheid aan het Marktplein vervelend geweest. Agenten hebben de man gesommeerd het pand te verlaten. Eenmaal buiten zocht hij opnieuw de confrontatie met anderen. Hierop kreeg hij de opdracht het Marktplein te verlaten. Hij bleef echter terugkeren en eindigde met het uiten van beledigende woorden in de richting van de agenten. Hierop is de man alsnog aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto slaat over de kop

BEERTA Een 2-jarig jongetje uit Zwolle is vrijdagmiddag licht gewond geraakt bij ongeval. Het jongetje zat bij zijn 35-jarige moeder in de auto. De vrouw reed over de A7 bij Beerta. Tijdens een inhaalmanoeuvre belandde ze in de linkerberm, verloor de macht over het stuur en sloeg over de kop. De auto kwam aan de rechterkant van de weg in een droge sloot terecht. De vrouw kwam met de schrik vrij. Het jongetje had wat bloed aan zijn hoofd. De auto was total-loss en is afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Dubbele aanhouding bij huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 18-jarige man en zijn even oude vriendin aangehouden. Het tweetal had ruzie gekregen in de woning van de vrouw in de Groninger wijk Beijum. Er werd over en weer geslagen en de twee zouden elkaar bedreigd hebben met scherpe voorwerpen. Beiden doen aangifte tegen elkaar. Ze zijn aangehouden voor huiselijk geweld en ingesloten voor verhoor. Het stel krijgt een hulpverleningstraject huiselijk geweld aangeboden.

Vijf gewonden bij frontale aanrijding

TERMUNTEN Bij een frontale aanrijding op de Bongiusweg in Termunten zijn vrijdagmiddag vier personen gewond geraakt. Een 46-jarige bestuurster uit Termuntenzijl nam vermoedelijk de binnenbocht, waardoor zij frontaal op een 77-jarige tegenligger botste. De bejaarde man belandde met zijn vrouw en auto in een naastgelegen sloot. Het bejaarde echtpaar, de vrouwelijke bestuurder en haar twee kinderen zijn behandeld door ambulancepersoneel. Vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar konden nog diezelfde avond naar huis. Zij liepen kneuzingen en blauwe plekken op.

Auto te water

ONDERDENDAM Een 55-jarige automobilist uit Lemmer is vrijdagochtend gewond geraakt. De man reed over de Bedumerweg in Onderdendam toen hij volgens eigen zeggen iets uit het raam gooide. Daardoor verloor hij de macht over het stuur, belandde in de berm, waarna de auto in het water terecht kwam. De man wist op eigen kracht de auto te verlaten en werd door omstanders op het droge geholpen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijder gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een 17-jarige scooterrijder uit Zevenhuizen is vrijdagmorgen gewond geraakt. De jongeman reed over het fietspad van het Hoendiep. Hij kreeg geen voorrang van een 59-jarige automobiliste uit Rhede (Duitsland) die vanaf het Hoendiep de Atoomweg wilde inrijden. De scooterrijder kwam ten val op het trottoir en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Verwarde man staat op kruispunt

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was agressief aanwezig midden op het kruispunt bij de S.S. Rosensteinlaan in Groningen. Hij rende tegen autos die voor de verkeerslichten stonden te wachten. De autos liepen hierdoor ook schade op. De man is aangehouden. Hij toonde zeer wisselende stemmingen en is beoordeeld door een arts. Na verhoor kon de man het bureau verlaten.

Alcomobilisten onder invloed

NIEKERK (GROOTEGAST) Een 26-jarige automobilist uit Niekerk moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Smidshornerweg in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van ruim 1,4 promille alcohol (615 µg/l). Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

DE WILP Een 26-jarige automobiliste uit De Wilp bleek bij controle onder invloed van bijna 1,1 promille alcohol (475 µg/l). De vrouw reed over de Koppelweg in haar woonplaats. Ze is met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal naar huis gestuurd.

LEEK Op De Dam in Leek is een 35-jarige automobilist uit die plaats aan de kan gezet. Hij bleek onder invloed van ruim 1 promille alcohol (455 µg/l). De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.