Politie Gelderland-Zuid

Gewonde bij eenzijdig ongeval

Dreumel, 03-12-2011 o Vrijdagavond rond 23.40 uur maakte een passerende automobilist melding van een auto die midden op de weg stond in Dreumel. Politie, brandweer en de ambulancedienst rukten meteen uit naar de Ruivertweg waar dit eenzijdige ongeval had plaatsgevonden.

Ter plekke aangekomen zagen de politieagenten de auto half in de berm staan, flink beschadigd. Brandweerlieden waren al met de gewond geraakte inzittende bezig en haalden de man vervolgens uit de auto. Het bleek te gaan om een 33-jarige inwoner van Oss. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens overgebracht naar het Rivierenland ziekenhuis in Tiel met letsel aan onder andere zijn schouder en been.

De politie deed onderzoek naar de toedracht. Door nog onbekende oorzaak is de bestuurder vermoedelijk op de linkerweghelft gekomen, daar tegen een boom gereden en vervolgens aan de rechterkant tot stilstand gekomen. De brandweer heeft de nabije omgeving nog uitgekamd om uit te sluiten dat er sprake was van nog een slachtoffer. Dit bleek niet het geval.

Bloedproef
Voordat het slachtoffer naar het ziekenhuis werd vervoerd, namen de agenten een blaastest bij hem af. Dit is standaard bij een aanrijding in het kader van de regel botsen is blazen. Er bleek een indicatie van alcoholgebruik. De politie bracht de man een bezoekje in het ziekenhuis en hoorden hem kort over het ongeval en het alcoholgebruik. Een arts nam vervolgens een bloedproef af. Het bloedbloed gaat voor onderzoek naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut). Het rijbewijs van de verdachte wordt ingevorderd. Later dit weekend zal de 33-jarige man verder worden verhoord.
(08)

Laatst gewijzigd 03-12-2011 11:28 | © Regio Gelderland-Zuid |