Politie Gelderland-Zuid

Controle rond uitgaansavond

Beesd, 03-12-2011 o Politieteam Geldermalsen hield in samenwerking met enkele partners vrijdagavond extra toezicht rond een evenement bij een uitgaansgelegenheid in Beesd. De controle was met name gericht op alcoholgebruik en overlastgevend gedrag. Eén minderjarige is aangehouden voor bedreiging. In totaal werden 28 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel voor reizen zonder geldig vervoersbewijs.

Het toezicht vond plaats tussen 19.30 uur en 01.30 uur 's nachts. Er waren ongeveer 1600 bezoekers en de avond is over het algemeen goed verlopen.

Tijdens de aanloop controleerde de politie op alcohol. Drie personen werden betrapt op het voorhanden hebben van alcohol (nuttigen, geopende verpakking). Van twee van hen is de drank afgenomen en kan worden opgehaald door iemand ouder dan 18 jaar.
Na afloop vond er een incident plaats waarbij een aanhouding is verricht. Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein was uit de uitgaansgelegenheid gezet in verband met een vechtpartij. Eenmaal buiten bleef hij zich kennelijk vervelend gedragen en zou portiers hebben bedreigd met een straatklinker. Politieagenten ter plekke werden gewaarschuwd en namen de jongen van beveiligers over. De minderjarige verzette zich bij zijn aanhouding, waarop de agenten hem geboeid naar het politiebureau hebben overgebracht. Hij zit ingesloten en wordt verhoord. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.
Een aangifte en getuigenverklaringen van portiers zullen nog worden opgenomen. Het onderzoek is bezig.

Bekeuringen
Een overzicht van de uitgedeelde bekeuringen:

* Fietsen zonder licht (4x)

* Reizen zonder geldig vervoersbewijs (17x)
* Lopen op het spoor (3x)

* Weggooien van afval

* Alcohol op straat (3x)

Het lokale politieteam was onder meer met bikers aanwezig en ook de Spoorwegen hadden wat extra personeel ingezet.
(08)

Laatst gewijzigd 03-12-2011 12:50 | © Regio Gelderland-Zuid |