Politie Gelderland-Zuid

Winkeldieven in verzekering

Ochten, 03-12-2011 o Vrijdagmiddag omstreeks 16.50 uur werd een winkeldiefstal gemeld op de Molendam in Ochten. Twee verdachten zouden een grote hoeveelheid make-up hebben weggenomen. Eén verdachte kon ter plekke worden aangehouden, de tweede persoon werd later in Tiel aan de hand van camerabeelden herkend.

Winkelpersoneel was getuige van de diefstal en stelde, toen het tweetal de drogist wilde verlaten, controle in. De mannelijke verdachte rende er meteen vandoor, een 29-jarige vrouw uit Roermond met de buit achterlatend. De vrouw is meteen aangehouden en de spullen, met een waarde van enkele honderden euro's, veilig gesteld.

Herkenning
Dankzij camerabeelden herkenden politieagenten de tweede verdachte, een 22-jarige inwoner van Roermond. In de loop van de middag zag een surveillance-eenheid hem in gezelschap van een andere man lopen op de Veemarkt in Tiel. De twee werden staande gehouden voor legitimatie en de 22-jarige is vervolgens aangehouden.

De twee verdachten zitten voor verhoor vast op het politiebureau. Beiden zijn inmiddels in verzekering gesteld. Diverse goederen, waaronder kleding en een tas, zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Namens de winkel is er aangifte gedaan. (08)

Laatst gewijzigd 03-12-2011 13:59 | © Regio Gelderland-Zuid |