JOVD

JOVD klaar voor bestuurswissel tijdens Najaarscongres

Landelijk voorzitter Martijn Jonk zwaait na twee jaar af

Den Haag, 29 november 2011 - Aankomend weekend, op zaterdag 3 en zondag 4 december, vindt het Najaarscongres van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) plaats in het NH Hotel te Den Haag.

De jonge liberalen zullen op de zaterdagavond van het Najaarscongres een nieuw bestuur verkiezen. Na twee jaar als landelijk voorzitter van de JOVD te hebben opgetreden, zal ook Martijn Jonk afscheid nemen van zijn bestuursfunctie. Voor het voorzitterschap heeft Bram Dirkx (21) uit het Limburgse Venray zich inmiddels kandidaat gesteld.

Naast de bestuurswissel staat op zaterdagavond een afscheidsspeech van Martijn Jonk op het programma, gevolgd door een speech van D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold. Ook minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en CNV Voorzitter Jaap Smit zullen spreken op het congres.

Naast de plenaire gedeeltes staat de jonge liberalen een afwisselend programma te wachten rondom het thema 'Liberalisme in de samenleving'. In vijf werkgroepen zal op zaterdag en zondag aandacht worden besteed aan vragen als: "Is groene stroom onze toekomst?", "Een pensioenakkoord, maar wat nu?", "Heeft de euro nog toekomst?", "Is de waan van de dag de nieuwe politiek?" en "Hoe zal het de bio-industrie vergaan?". In de werkgroepen zullen niet alleen JOVD leden in discussie gaan, maar ook sprekers als Paul Ulenbelt, Mark Harbers, Liesbeth van Tongeren, Wouter Koolmees en Dick Pels. De debatten staan onder leiding van onder andere Klaas Dijkhoff, Frank van Dalen en Frits Huffnagel.