Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amerigo en Pakjesboot 12 zijn de grootste vrienden Het Paard van Sinterklaas is terug

Beleef het zelf en kom naar de PAKJESBOOT DAGEN,
met SINTERKLAAS, AMERIGO en heel veel PIETEN,
en bezoek de enige echte PAKJESBOOT 12.

Zaterdag 3 en zondag 4 december
in Haarlem, kade t.h.v. Spaarne 42

www.pakjesboot.nl

()

HAARLEM - Groot en klein zijn er mee bezig, waar is het Paard van Sinterklaas? Sinds het dagelijks uitgezonden Sinterklaas Journaal de kijkertjes confronteerde met de verdwijning, doet geen kind een oog meer dicht. 'Geen Pakjesavond zonder Amerigo, want zonder het paard weet Sinterklaas de weg niet naar de kinderen', aldus het (NTR) Sinterklaas Journaal.

Niet alleen de jonge kijkertjes hebben slapeloze nachten, ook organisatoren van Sinterklaas intochten, verenigingen en scholen hebben een groot probleem sinds het paard niet uit zichzelf is teruggelopen naar zijn stal. 'Moeten we nu wel of niet een schimmel met Sint mee laten lopen' vragen velen zich af terwijl het creatieve Sinterklaas Journaal meer en meer een eigen stempel drukt op ons nationale Sinterklaasfeest. Letterlijk, want ook het 'journaallogo', het mijtertje, staat opvallend groot afgedrukt voorop het 'nieuwe' Grote Boek van Sinterklaas. Zelfs op de kleding, van in den beginsel onze bisschop, is het kruis verwijderd van de stola en vervangen door het mijtertje van het journaal. 'Sint wordt zo geclaimd voor eigen gewin' is een veel gehoorde reactie van Sint liefhebbers terwijl men toch ook zo graag de 'Sinterklaasvlag' wil hijsen met eveneens het journaallogo. En niet alleen onze Goedheiligman, ook alle pieten worden 'geclaimd'. Op de nostalgische baret pronkt naast de sierlijke veer ook de afdruk van jawel, weer het mijtertje van het Sinterklaas Journaal. De oplossing lijkt heel eenvoudig, de andere pieten in het land kunnen natuurlijk ook dat mijtertje overal op gaan drukken. Maar is dit geen inbreuk op beeldmerk recht? In Haarlem laat men zich niet helemaal leiden door het journaal. Komend weekend zijn daar de unieke Pakjesboot dagen.

Op zaterdag 3 en zondag 4 december kunnen kinderen letterlijk aan boord van het bekendste sprookje van Nederland, Sinterklaas, zijn paard en de enige échte Pakjesboot 12. Natuurlijk dé bekende stoomboot van televisie. Vele vrijwilligers maken het in de Spaarnestad mogelijk om een ouderwets feest te organiseren rondom Sint maar zonder zorgen over Pakjesavond. Sinterklaas heeft de stad Haarlem ondertussen verteld dat Amerigo en Pakjesboot 12 de allergrootste vrienden zijn en laat ons met een gerust hart weten dat hét Paard van Sinterklaas dan echt weer terecht zal zijn. 'Het komt altijd weer goed zo vlak voor 5 december', aldus de Sint. 'Kinderen kunnen na de rondleiding aan boord met mijn Pietengidsen zelf een bezoek brengen aan Amerigo die, samen met de Pakjesboot 12, het feest compleet zal maken in Sint Stad Haarlem'.

Meer informatie over de Pakjesboot dagen is te vinden op de speciale website: www.PakjesBoot.nl
---

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht