Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 30-11-2011

NEDERLANDSE RACHEL EEN VAN DE FAVORIETEN BIJ JUNIOR EUROVISIE SONGFESTIVAL 2011

Komende zaterdag vertegenwoordigt Rachel uit Wouw, winnares van het AVRO Junior Songfestival 2011, Nederland in Yerevan, Armenië tijdens de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2011. Volgens locale peilingen wordt zij beschouwd als een van de favorieten. Rachel treedt op met haar zelfgeschreven nummer 'Teenager', als negende finalist van de in totaal 13 deelnemende landen. De AVRO doet rechtstreeks verslag van de finale op zaterdag 3 december om 19.30 uur op Z@pp.

Ondanks haar 12 sterke concurrenten lijkt het er gunstig uit te zien voor de Nederlandse Rachel. In de locale peilingen scoort ze hoog, maar of Rachel het Junior Eurovisie Songfestival daadwerkelijk zal winnen hangt af van de vakjury en van het Europese publiek. Rachel voelt zich goed en de repetities verlopen soepel. Rachel: "Ik ben erg opgelucht dat de stellage die bij de act hoort op tijd in Armenië is gearriveerd en dat mijn vier dansers en ik ons optreden kunnen uitvoeren zoals we het hebben ingestudeerd." Marcel Kuijer verzorgt het commentaar tijdens de live finale en Anna - van het duo Anna en Senna die het AVRO Junior Songfestival 2010 won - geeft de punten vanuit Nederland.

Volg Rachel in Yerevan, Armenië
Rachel is samen met haar dansers en presentator Ewout Genemans eerder deze week afgereisd naar Armenië. Zij worden de hele week gevolgd door een cameraploeg. In de backstagefilmpjes op juniorsongfestival.avro.nl is dus alles terug te zien van de reis, het openingsfeest en de uitjes tot aan de repetities. Heb je een vraag voor Rachel, haar dansers, Ewout of iemand anders? Stel je vraag in ons forum op de Junior Songfestival- Hyves en misschien zie je het terug in een van de backstagefilmpjes!

3 en 4 december Junior Songfestival-weekend bij Z@pp In het weekend van 3 en 4 december is de programmering van Z@PP grotendeels afgestemd op de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2011 en zijn o.a. de volgende programma's te zien:

Zaterdag 3 december
-Rachel in Armenië, om 10.06 uur (hh om 12.16 uur) -Rachel op weg naar Armenië, om 11.42 uur (hh)
-AVRO Junior Sintfestival, afl 1 en 2 (hh), v.a. ca. 12.31 uur -Junior Eurovisie Songfestival: de internationale kandidaten (hh), om 15.10 uur -Junior Eurovisie Songfestival (live verslag), om 19.30 uur

Zondag 4 december
-AVRO Junior Sintfestival, afl 2 en 3 (hh), v.a. ca. 11.47 uur

Junior Eurovisie Songfestival 2011 vanaf 19.30 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.

---