Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Fietsster gewond bij aanrijding Een 16-jarig meisje uit Apeldoorn raakt vrijdagavond 2 december in haar woonplaats gewond toen zij bij het oversteken geen voorrang verleende aan een auto. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het meisje fietste omstreeks 22.10 uur op de Halstraat en wilde de Deventerstraat oversteken. Zij negeerde de haaientanden, stak over en werd geraakt door een 46-jarige automobiliste uit Vorden, die haar niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen de voorruit en werd door de gewaarschuwde ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

2011169737

     Beekbergen -  Rijbewijs kwijt na aanrijding onder invloed 
Het rijbewijs van een 20-jarige Apeldoorner is ingevorderd omdat hij zaterdag 3 december zwaar onder invloed met zijn auto een ongeval in Beekbergen kreeg.

De beginnend bestuurder reed omstreeks 00.40 uur op de Arnhemseweg in Beekbergen tegen een zogenaamde varkensrug. De auto raakte zwaar beschadigd en de bestuurder bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de Apeldoorner ruim 1.5 promille. Dit is ruim zeven maal het toegestane promillage voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011169767

     Hoenderloo - Flatscreens weg bij inbraken vakantiepark    
Bij een vakantiepark aan de Miggelenbergweg in Hoenderloo is in de nacht van donderdag op vrijdag 2 december bij meerdere bungalows ingebroken. De daders hadden het op flatscreens voorzien.

De inbraken werden vrijdagochtend ontdekt. In alle gevallen had men het Samsung flatscreen meegenomen. De politie onderzoekt de inbraken.

2011169498

     Apeldoorn - Pinautomaten gestolen bij inbraak             
In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 december is ingebroken bij een horecazaak aan de Hofstraat in Apeldoorn. De dieven hadden het op de pinautomaten voorzien.

De politie kreeg omstreeks 05.30 uur via een alarmcentrale een melding van de inbraak. De agenten waren snel op het opgeven adres en met een politiehond werd de horecazaak doorzocht. Er werd niemand aangetroffen. Wel bleken er meerdere pinautomaten te zijn verdwenen. De politie vermoedt dat deze voor skimmactiviteiten worden gebruikt en onderzoekt de inbraak.

2011169847

     Apeldoorn/ Loenen (Gld.) - Politie onderzoekt             
     woninginbraken                                            
De politie onderzoekt twee woninginbraken; de ene in Apeldoorn waar sieraden zijn ontvreemd, de andere in Loenen (Gld.), waar men mogelijk door een alarminstallatie is gestoord.

De politie kreeg even na 20.00 uur een melding van een inbraak in een woning aan de Houttuinen Zuid. Na het forceren van een deur bleken enkele sieraden te zijn gestolen. In Loenen ging de politie even later naar een inbraakmelding aan de Beekbergerweg. Hier waren getuigen door een alarminstallatie geattendeerd op een mogelijke inbraak. Er was een auto het erf afgereden en richting Eerbeek verdwenen. Bij onderzoek bleek dat er een deur was geforceerd en de gewaarschuwde bewoner mist nog niks. Mogelijk heeft het alarm de dieven afgeschrikt.

2011169711, 2011169707

     Apeldoorn - Apeldoorner aangehouden voor diefstal         
     mobieltje                                                 
Agenten hebben in de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag 3 december in het centrum van Apeldoorn een 28-jarige man aangehouden. Hij had een mobieltje van een vrouw gestolen.

Agenten van het horecateam werden aangesproken door een 22-jarige Apeldoornse dat haar mobieltje in een horecazaak was gestolen. Ze vermoedde wie de dader was en terwijl zij met de agenten in gesprek was, kwam deze voorbij lopen. Agenten gingen achter de man aan en zagen dat hij een mobieltje weggooide. Laat dit nou net het mobieltje van de vrouw zijn. De Apeldoorner werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011169817

     Apeldoorn - Man aangehouden voor negeren horecaontzegging 
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 december in de Apeldoornse binnenstad een 46-jarige man aangehouden omdat hij een opgelegde horecaontzegging negeerde. Tijdens de aanhouding bedreigde hij de politie, reden om hem in te sluiten.

Agenten van het horecateam zagen dat de man uit en café kwam. Ze wisten dat hij een collectieve horecaontzegging had en werd aangehouden.

Tijdens de aanhouding gedroeg de Apeldoorner zich vervelend en begon te schelden en bedreigde de politie. Aangezien bedreigingen en geweld tegen ambtenaren in het publieke domein niet worden getolereerd, werd hij ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011169822

Einde bericht
-----------------------
(

(


---- --