Politie Gelderland-Zuid

Getuige fietsendiefstal belt politie

Verdachte in verzekering gesteld

Nijmegen, 03-12-2011 o Een alerte getuige waarschuwde vrijdagavond de politie in verband met een fietsendiefstal op de Jan van Goyenstraat. Agenten die door de meldkamer die kant op werden gestuurd kwamen onderweg een persoon op een fiets tegen die volledig voldeed aan het opgegeven signalement. De man is aangehouden.

De verdachte, een 23-jarige inwoner van Beuningen, kon zich niet identificeren en had ook geen 'goed verhaal' voor de agenten. Die zagen dat hij verse verwondingen had aan zijn handen, de man wist ook hier echter geen verklaring voor te geven. De fiets die hij bij zich had, was niet de weggenomen fiets op de Jan van Goyenstraat. Wel bleek deze fiets geregistreerd te staan in de politiesystemen. Dit wordt verder onderzocht, er is inmiddels technisch onderzoek aangevraagd.

Ook naar de diefstal van deze vrijdagavond vindt verder politieonderzoek plaats. Een 24-jarige Nijmeegse heeft aangifte gedaan van diefstal van haar fiets, daarnaast heeft zij een getuigenverklaring afgelegd. Agenten hebben in de omgeving naar deze fiets gezocht, maar nog niet aangetroffen. Wel vonden zij enkele achtergebleven voorwerpen die voor het onderzoek in beslag zijn genomen.

De 23-jarige verdachte zit ingesloten en wordt verhoord. Lopende het onderzoek is de man in verzekering gesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 03-12-2011 14:21 | © Regio Gelderland-Zuid |