Politie Gelderland-Zuid

Fietsster gewond na aanrijding

Nijmegen, 03-12-2011 o Bij een aanrijding zaterdagochtend om 07.55 uur op de kruising Zwanenveld 12e straat en de Oude Dukenburgseweg is een 52-jarige fietsster uit Nijmegen gewond geraakt. De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht.

Na de melding rukten zowel de politie als ambulancedienst meteen uit. Ter plekke zagen zij dat ter hoogte van een t-splitsing van de Zwanenveld 12e met de 13e straat meerdere personen, waaronder een buschauffeur, zich over de vrouw ontfermden. Zij lag midden op de weg en had een bloedende hoofdwond. De 52-jarige is met een ambulance naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis overgebracht. Daar vindt verder onderzoek plaats, wat meer duidelijkheid moet geven over haar letsel.

Politieagenten zorgden voor een verkeersafzetting om de nodige ruimte te bieden aan de hulpverlening en, daarna, het onderzoek van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA). Voor bussen is een tijdelijke omleiding ingesteld. Ook spraken de agenten met aanwezigen op de ongevalslocatie. Daaronder een 32-jarige vrouw uit Nijmegen, bestuurster van een auto, die vermoedelijk geen voorrang heeft verleend aan de fietsster. Van haar is een eerste verklaring opgenomen, maar de Nijmeegse zal nog aanvullend worden gehoord.

Specialisten van VOA hebben technisch (sporen)onderzoek gedaan aan de betrokken auto en fiets. Ook het wegdek is op sporen onderzocht. De gehele aangetroffen situatie en relevante sporen zijn vastgelegd.

Zodra de medische situatie van het slachtoffer dit toelaat, zal ook zij worden verhoord. Het politieonderzoek wordt voortgezet. In afwachting van het uiteindelijke letsel zal er proces-verbaal van de aanrijding worden opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 03-12-2011 15:15 | © Regio Gelderland-Zuid |