Gemeente Heerlen

Onderzoek naar compartimentverdeling Loon gestart

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de compartimentverdeling in 't Loon. Het gebouw is verdeeld in vier compartimenten, waardoor werd aangenomen dat instorting van één deel geen invloed zou hebben op andere delen. Nu is er twijfel ontstaan of er in de loop der jaren geen veranderingen aan het gebouw zijn aangebracht die van invloed zijn op de scheiding tussen de gebouwen. Daarom zijn gisteren ook de bewoners van de Homerusflat geëvacueerd. Naar verwachting zijn de resultaten van het onderzoek laat in de middag bekend. Dan wordt ook duidelijk of ondernemers en bewoners spullen kunnen ophalen.

Eerder vandaag zijn er gesprekken geweest met bewoners en ondernemers over de nieuwe situatie. Ondanks de ingrijpende maatregelen tonen bewoners en ondernemers begrip voor de situatie. De burgemeester heeft aangegeven dat hij heel veel respect heeft voor de manier waarop de getroffen mensen hiermee omgaan.

De gebouwen in de omgeving van het winkelcentrum lopen geen risico omdat er geen enkele verbinding is. Zodra er ook maar enige twijfel ontstaat zullen maatregelen genomen worden. Veiligheid van mensen staat in de hele aanpak centraal.