Ingezonden persbericht

FNV is dood, leve de vakbond

Zaterdag 3 december trad de FNV in overleg om tot een oplossing te komen voor de crisis die in de vakcentrale heerst. In goed overleg is besloten dat de FNV in haar huidige vorm niet kan voortbestaan. De aangedragen oplossing is het gezamenlijk oprichten van een nieuwe vakbeweging.

De Jonge Socialisten in de PvdA vinden het noodzakelijk dat deze vakbeweging zo snel mogelijk wordt opgericht, omdat werknemers in dit land niet zonder goede vertegenwoordiging kunnen blijven.

Essentieel in de nieuwe organisatie is dat er een duidelijke bestuursstructuur komt, waarbij wordt voorkomen dat deze vakbeweging ten onder gaat aan dezelfde problemen als de FNV.

Belangrijk is dat de losse vakbonden binnen de FNV op een slagvaardige manier gaan samenwerken om van de nieuwe vakbeweging een succes te maken.

De Jonge Socialisten zien een uitgelezen kans voor de nieuwe vakbeweging om zowel de belangen van oud maar vooral ook van jonge werknemers voor ogen te houden. Immers bij de huidige FNV constateren wij dat door de sterke vergrijzing het opkomen voor de belangen van jongeren ernstig werd belemmerd. Hiervoor verwijzen wij als voorbeeld naar het voor jongeren onsolidaire pensioenakkoord.

De Jonge Socialisten hebben er vertrouwen in dat Jetta Klijnsma het vernieuwingsproces van de grootste vakbeweging tot een goed einde kan brengen. Het is in het belang van iedereen dat Nederland een goed georganiseerde vakbond heeft!

---