Gemeente Tilburg

PERSBERICHT

Tilburg, 3 november 2011

Brief aan Theo...

Schrijf een brief uit naam van Vincent van Gogh

Op zaterdag 3 december staat de theatervoorstelling Vincent en Theo in de Tilburgse Schouwburg. De voorstelling is gebaseerd op de briefwisseling tussen Vincent en Theo van Gogh, twee broers die van elkaar houden, maar die elkaar ook een leven lang in een wurggreep houden. Speciaal vanwege deze voorstelling nodigen Theaters Tilburg, Vincents Tekenlokaal, Van Gogh Brabant en VVV Tilburg iedereen uit een brief te schrijven uit naam van Vincent van Gogh...

Het is 2011 en Vincents werk en naam zijn over de hele wereld uitgewaaierd. Hij is een fenomeen. Maar wat zou hij hiervan gevonden hebben? Als hij nu zou terugkijken naar de achterliggende 100 jaar, wat zou hij hierover aan zijn broer Theo hebben geschreven? De brief begint met de zin "Beste Theo, moet je nu toch eens kijken wat mij is overkomen." Verder is de schrijver vrij om zijn eigen interpretatie van Vincents beleving te geven. Bijvoorbeeld zijn verwondering over alle mensen die vanuit de hele wereld het land van Van Gogh bezoeken. Of over de waarde van zijn schilderijen. Wat zou Van Gogh hebben gevonden van de hedendaagse wereld, die wel heel erg is veranderd, met uitzondering natuurlijk van zijn tekenlokaal in Tilburg, waar hij in 1866 - 1868 les kreeg.

Vincent van Gogh fiets

Deelname aan de schrijfwedstrijd is open voor iedereen. Inzendingen door jeugd tot 16 jaar worden als afzonderlijke categorie beoordeeld. De winnaars krijgen in beide categorieën een workshop digitaal tekenen aangeboden in Vincents Tekenlokaal voor 2 personen én 2 kaartjes voor de voorstelling Vincent en Theo bij Theaters Tilburg. Daarnaast ontvangt de allerbeste briefschrijver uit beide categorieën een Vincent van Gogh-fiets. Een collectors-item! Iedere deelnemer ontvangt bovendien E 5,- korting op een theaterkaartje voor de voorstelling Vincent en Theo.

Brieven van maximaal 400 woorden kunnen worden ingestuurd als word-document of pdf naar vvv@tilburg.nl, onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer, met in het onderwerp 'Brief aan Theo'. Ze moeten vóór 19 november binnen zijn. Bekendmaking van de winnaars is op 24 november in Theaters Tilburg. De vakkundige jury beoordeelt de brieven op schrijfstijl, vindingrijkheid en opmerkzaamheid.

Kortingsactie

Theaters Tilburg en Vincents Tekenlokaal organiseren rondom de voorstelling ook een kortingsactie: bezoekers van Vincents Tekenlokaal ontvangen een voucher voor E 5,- korting op een theaterkaartje, terwijl een kaartje voor de voorstelling gratis toegang geeft tot Vincents Tekenlokaal.