Ingezonden persbericht


Amsterdam, 22 november 2011

Help! Sinterklaasliedjes! met het Kamerorkest en Edwin Rutten

Jaar in jaar uit hoort Sinterklaas dezelfde liedjes en die zijn heel mooi maar hij wil ook wel eens iets anders. Hij heeft er een slecht humeur van gekregen. Op 3 en 4 december gaan het Nederlands Kamerorkest en Edwin Rutten proberen om Sinterklaas weer in een goed humeur te spelen met werken van o.a. Mozart, Tsjaikovski en Vivaldi. Daarnaast arrangeerde componist Max Knigge speciaal voor dit concert een aantal sinterklaasliedjes voor het Kamerorkest. Zou de Sint weer van Sinterklaasliedjes gaan houden?

Het Nederlands Kamerorkest en Edwin Rutten ontvangen Sinterklaas in het Muziekgebouw aan 't IJ op zaterdag 3 en zondag 4 december om 15.00 uur. Met het programma Help! Sinterklaasliedjes! presenteren zij een verrassend concert voor de hele familie met de Sint, Pieten en veel muziek. Omroep Max maakt opnames van het concert die worden uitgezonden in de Muziekwijzer op maandag 5 december op Radio 4.

Help! Sinterklaasliedjes! is een initiatief van NedPhO GO!. Al meer dan vijf jaar brengt dit maatschappelijke activiteitenprogramma van het Nederlands Philharmonisch Orkest klassieke muziek dichtbij mensen en maakt het zo toegankelijk voor iedereen. NedPhO GO! geeft klassieke concerten op scholen, bij peuters, bij jongeren, bij ouderen en zieken maar ook bij buurtbewoners in de wijk. Verder dragen orkestleden via speciale projecten hun kennis en ervaring over aan amateur-musici en jong talent.