Ingezonden persbericht


Hilversum, 24-11-2011

PRACHTIGE SPECIALS IN AVRO KUNSTUUR

AVRO Kunstuur zendt vanaf 3 december - tijdens de koude en donkere dagen - wekelijks prachtige specials uit, waar je warm van wordt!

3 december: Special Kop of Munt?
Deze special begint met een 4 Art over beeldend kunstenaar Berend Strik en duikt daarna in de lange traditie van het kunstzinnig muntontwerpen. De herdenkingsmunt die ter ere van het vijftigjarige bestaan van Het Wereld Natuurfonds geslagen wordt, is een uitgelezen kans voor twaalf vooraanstaande kunstenaars om een ontwerp te maken. Welk kunstwerk op de vierkante millimeter heeft alles in zich om tot de perfecte munt geslagen te worden?

10 december: Special Weldoeners
In de special 'Weldoeners' aandacht voor de moderne Mecenas; mensen die - belangeloos - kunst en cultuur financieel ondersteunen. Steeds meer mensen doen dit door middel van een Fonds op Naam ondergebracht bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wie zijn deze weldoeners en wat steunen ze? Hun financiële bijdrage is immers onmisbaar geworden voor de kunstensector in ons land. 17 december: Special Scheepvaartmuseum
In de special 'Scheepvaartmuseum' is Kunstuur getuige van de ingrijpende verbouwing van het Scheepvaartmuseum van de afgelopen vier jaar. Schrijvers Nelleke Noordervliet en Thomas Roosenboom volgden het hele proces; van de eerste plannen, de bouw van de spectaculaire glazen overkapping, tot de inrichting en de feestelijke opening.

Website: kunstuur.avro.nl
Facebook: facebook.com/AVRO.KunstUur
Twitter: twitter.com/avro_kunst

Kunstuur, vanaf 3 december 2011 tussen 17:00 uur en 18:00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.



Ingezonden persbericht