Gemeente Tilburg

Tilburg, 24 november 2011

Willem Jonkergouw uit Tilburg winnaar Van Gogh-wedstrijd

Jury onder de indruk van hoge kwaliteit inzendingen

Op zaterdag 3 december staat de theatervoorstelling Vincent en Theo in de Tilburgse Schouwburg. Speciaal vanwege deze voorstelling nodigden Theaters Tilburg, Vincents Tekenlokaal, Van Gogh Brabant en VVV Tilburg iedereen uit een brief te schrijven uit naam van Vincent van Gogh. Willem Jonkergouw uit Tilburg werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij wint een Vincent van Gogh fiets, kaartjes voor de theatervoorstelling en een workshop in Vincents Tekenlokaal.

De jury, bestaande uit Simone Mager van Theaters Tilburg, Petra Robben van Vincents Tekenlokaal en Frans Jan Lathouwers van Van Gogh Brabant, was onder de indruk van de hoge kwaliteit van de inzendingen, maar bleek uiteindelijk het meest gecharmeerd van de brief door Willem Jonkergouw: "Hij wist het verleden en heden op een prettig verhalende wijze te verbinden en te verbeelden. Hij doet het karakter van corresponderende broers eer aan door een reactie aan Theo te vragen. De brief beschrijft op geloofwaardige wijze het gevoelsleven van Vincent. Daarbij gaat Jongergouw tevens in op enkele feitelijke historische locaties in Brabant."

De tweede prijs, een workshop digitaal tekenen in Vincents Tekenlokaal gaat naar Jan van Riel. Eervolle vermeldingen zijn er voor de brieven van Bart Houx, Ineke van Pelt en Gert-Jan van den Bemd. Hun brieven worden naast die van de winnaars gepubliceerd op de websites van VVV Tilburg, Vincents Tekenlokaal en Theaters Tilburg.




Gemeente Tilburg