Ingezonden persbericht


THE APOCALYPSE COMMUNITY

- Joaquín Cociña en Cristóbal León

Openingstijden t/m 11 december:
iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Feestelijke afsluiting en 'artist talk':
zaterdag 3 december 15.00 uur

Raampresentatie:
12 december 2011 t/m 3 januari 2012

Op zaterdag 3 december tonen Joaquín Cociña en Cristóbal León de resultaten van hun werkperiode in Kunsthuis SYB.

De films van het Chileense duo Joaquín Cociña en Cristóbal León, combineren de naïviteit en speelsheid van papier-maché, geknutselde kostuums en stop motion met de weinig plooibare realiteit van het menselijk lichaam. Zware thema's als het ritueel, seks en de dood gaan moeiteloos over in onschuld, intimiteit of banaliteit. De video's trekken de kijker mee in een stroom van sterke associatieve beelden, opeenvolgende scènes uit een mythische vertelling die nergens een definitieve vorm vindt.

Voor hun werkperiode in SYB nodigden Cociña en León choreograaf Leonie Kuipers, performer Ana María Fernandez en muzikant Jessica Sligter uit om samen met hen verschillende manieren van werken met het menselijk lichaam te verkennen. Het resulteerde in 'The Apocalypse Community'. Het videowerk toont een vrouw die zich door middel van rituelen wapent tegen haar minnaar. Ze vloekt, zingt, danst en creëert alterego's. Zo tracht ze haar noodlot te ontvluchten, met het risico te verdwalen in haar eigen dromen.

Tijdens de feestelijke afsluiting van dit project, op zaterdag 3 december om 15:00 uur, tonen Cociña en León het voorlopige resultaat van hun werkperiode en vertellen ze over het proces. Op 4, 10 en 11 december zijn de kunstenaars te bezoeken in het huis. Daarna is het videowerk 'The Apocalypse Community' gedurende drie weken te bekijken door de ramen van Kunsthuis SYB.

www.kunsthuissyb.nl
Hoofdstraat 70 Beetsterzwaag