Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 28 november 2011

BOEF EN DE GELOGEERDE AAP STAAN OP HET PODIUM MET MUZIEKGEBARENTOLKEN

Zaterdag 3 december staat het hiphop duo Boef en de Gelogeerde Aap op het programma van het muziekfestival MuteSounds voor dove, slechthorende en horenden. Samen met twee muziekgebarentolken maken zij muziek voor iedere bezoeker toegankelijk door de gesproken tekst en de emotie van de muziek via gebaren op een expressieve manier te vertalen.

Onlangs wint dit ambitieuze duo met de Fakkelteitgroep de State Award voor beste mixtape van 2011. Eind 2009 brengen de heren in eigen beheer het album 'Vind Ons' uit, behalen de finale van de Grote Prijs van Nederland (winnaar muzikanten- en publieksprijs). Ook hebben zij al gespeeld op grote festivals: Lowlands, Mundial en Solar Weekend. De jongens blijven zich ontwikkelen en zijn nog lang niet uitgeleerd, want tijdens MuteSounds treden zij voor het eerst op met twee muziekgebarentolken aan hun zijde. Kortom deze jongens zijn continu opzoek naar een nieuwe uitdaging.

Quote Boef en de Gelogeerde Aap:
Wij zijn; liefhebbers op pad. Wij zijn; innovatief, nieuwe lichting. Wij zijn; omheiningloos. Wij zijn; impulsief, in voor beats. Wij zijn; keihard in het zuiden. Wij zijn; aan de beurt, bloedbroeders."

Bij het muziekfestival MuteSounds worden alle zintuigen geprikkeld, want muziek kun je niet alleen horen, maar ook zien, voelen en soms zelfs ruiken en proeven. MuteSounds is een buitenfestival in het klein onder een dak tussen vier muren.

MuteSounds wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:
BINK VIJF HOOG, Chupa Chups, Fonds1818, Fonds Nuts Ohra, Gemeente Den Haag, Haags Groene Kruis Fonds, Hogeschool Inholland Den Haag, Hulskamp audiovisueel, Madurodam Steunfonds, MAKS Event Management, MEIK Productions, NSGK voor het gehandicapte kind, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Stinafo, VSBFonds.

MUTESOUNDS
Zaterdag 3 december 2011
22.00 - 3.30 uur
BINK VIJF HOOG
Binckhorstlaan 36, Den Haag
Toegangskaarten: VVK ¤10,- DEUR ¤12,50. Online te koop op via: www.mutesounds.nl en bij Free Record Shop en van Leest.

Meer informatie is te vinden op www.mutesounds.nl



Ingezonden persbericht