Ingezonden persbericht


Amsterdam, 30 november 2011

LeineRoebana in De Duif met Ghost Track Festival

LeineRoebana, dansgezelschap uit Amsterdam, is 18 november jl. in première gegaan met Ghost Track: een unieke samenwerking tussen oost en west, dans en muziek. De recensies zijn unaniem positief, het publiek is onder de indruk en de voorstelling is nu voor de laatste keer in de hoofdstad te zien: op 3, 4, 5 en 6 december staat De Duif op de Prinsengracht in Amsterdam geheel in het teken van Ghost Track Festival. Met extra activiteiten als workshops, lezingen en inleidingen is dit een niet te missen kans om Ghost Track te zien.

Ghost Track Festival

Ghost Track is een uniek en grensvervagend project waarvoor choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana sinds 2009 nauw samenwerken de Indonesische componist Iwan Gunawan en zijn gamelan ensemble Kyai Fatahillah, drie Indonesische dansers en zes LeineRoebana-dansers. Repetities in Indonesië en Nederland, een constante uitwisseling van culturen, tradities en experimenten zijn gegoten in een prachtige voorstelling waar 'je ademloos naar blijft kijken en luisteren, vijf kwartier lang, naar dit ragfijne netwerk van oosterse en westerse vertakkingen, in dans en muziek.' (de Volkskrant).

Decorontwerper Ascon de Nijs integreert zijn ontwerp met het prachtige interieur van de kerk en de dansers komen heel dichtbij in de intieme setting van De Duif. Voorafgaand aan elke voorstelling is er een voorgesprek op het toneel. Hans Flupsen (bekend van o.a. VPRO's Vrije Geluiden en Waskracht) discussieert met choreografen en publiek over het ontstaan van Ghost Track aangevuld met niet eerder vertoonde film- en geluidsfragmenten. De dansers en musici zijn tijdens de inleiding te zien terwijl ze zich voorbereiden op toneel. Een uitzonderlijke kans voor wie om 19.45 uur aanwezig is!

Ghost Track Festival: vier dagen Ghost Track mét een uitgebreide randprogrammering. Door onder andere lezingen, dansworkshops en inleidingen krijgt iedereen de kans kennis te maken met de makers. Voor meer informatie zie www.leineroebana.com. Kaarten voor Ghost Track Festival op 3, 4, 5 en 6 december in De Duif in Amsterdam zijn te koop via het Tropentheater, kassa T 020 568 8500 of www.tropentheater.nl of rechtstreeks via LeineRoebana: 06.25302345.

Credits
Ghost Track is een choreografie van Andrea Leine en Harijono Roebana, gemaakt met en voor: Compositie en dirigent: Iwan Gunawan Muziek: Gamelan Ensemble Kyai Fatahillah met Iwan Gunawan, Intan Kartika Wiji, Uus Kusnadi, Hikmat Puji Nur Safar, Dedi Supriadi, Tatang Taryana, Agus Zubaedi Dans: Uri Eugenio, Reut Gez-Wang, Agus Mbendhol Margiyanto, Sandhidea Cahyo Narpati, Tim Persent, Swantje Schäuble, Boby Ari Setiawan, Heather Ware, Luana van Eekeren (stage) Dramaturgisch advies: Peter Delpeut Vormgeving: Ascon de Nijs Lichtontwerp: Paul van Laak Kostuums: Marjon Leek, Mariëtte Buiting Repetitor: Desirée Schneider

http://www.leineroebana.com/

Ghost Track Festival 3, 4, 5 en 6 december in De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam. Deur open: 19.15 uur Aanvang: 19.45 uur inleiding, aanvang voorstelling 20.30 uur.

Ghost Track is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Hivos, Chassé Theater Breda, Gemeente Breda, Anmaro Performing Arts, Teater Salihara, Tropentheater, Erasmus Huis en de Nederlandse Ambassade in Jakarta.

LeineRoebana ontvangt in 2009 - 2012 subsidie van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht