Ingezonden persbericht


Het is zondag feest in de Marnixstraat!

Komende zondag 4 december staan 16 finalisten in de Grande Finale van het Ouderen Songfestival 2011 in DeLaMar Theater in Amsterdam. Een kleine 200 deelnemers hebben dit jaar gezongen in een van de 8 voorrondes van de 19e editie van het Ouderen Songfestival. Een landelijke wedstrijd met een internationaal tintje, er waren ook kandidaten uit Belgie. De voorrondes werden gehouden in Akkrum, Almere, Amsterdam, Leiden en Zaandam. Na elke voorronde gingen er een aantal kandidaten door naar de halve finales, die gehouden zijn op 20 en 22 november.

Zestien kandidaten staan op 4 december op het programma, van uiteenlopende leeftijden, met een divers repertoire. De muzikale leiding is in handen van pianist Kees van Zantwijk. Hij is tijdens de halve finales en de Grande Finale arrangeur / bandleider van het Ouderen Songfestival Combo. De presentatie is in handen van entertainer / zanger Robbert Besselaar. Een vak-jury onder voorzitterschap van Hans van der Boom, programmamaker klassieke muziek bij de Avro, zal met de deskundige hulp van o.a. Joke Bruijs, Ernst Daniel Smid en Brigitte Nijman bepalen wie de 3 vakjury prijzen krijgen, er is ook nog een internet-prijs, die bepaald wordt door de stemmers op de site van het Ouderen Songfestival en en de Hans Martinusse/Stadsschouwburg prijs, de publieksprijs, die beslist wordt door het publiek in de zaal.

U kunt nog tot zaterdagavond 21.00 uw stem uitbrengen op uw 3 favoriete deelnemers voor de internetprijs, zie www.ouderensongfestival.nl , daar kunt u de fragmenten van de finalisten beluisteren.