Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Toezichthouder aangereden; verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 4-12-2011 10:17:14

EDE - De politie heeft op 3 december rond 20.30 uur een 46-jarige man uit Oosterbeek aangehouden. De man zou kort daarvoor zijn ingereden op een toezichthoudende medewerker van de gemeente Ede.

De verdachte had kort ervoor een parkeerbon gekregen op het Raadhuisplein en was daar kennelijk kwaad om. Het 55-jarige slachtoffer raakte niet gewond, omdat hij maar net opzij kon springen. Daarop werd direct de politie gebeld. Deze kon de man aanhouden op de Amsterdamseweg in Arnhem. De man bleek overigens te hebben gereden onder invloed (0,95 promille). De man werd overgebracht naar het politiebureau.

Handen af van professionals
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen professionals met een publieke taak (zoals ambulancemedewerkers, verpleegkundigen, brandweermensen, maar ook klaarovers). Bij geweld tegen werkers met een publieke taak, worden deze zaken met voorrang opgepakt door de politie Gelderland-Midden en het openbaar ministerie. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen werkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Met werkgevers is afgesproken dat zij hun medewerkers ondersteunen en bewegen altijd melding te doen in het geval bedreiging, belediging of mishandeling.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---