Haven Amsterdam

Beheer Westpoort klaar voor de winter

maandag 5 december 2011

Beheer Westpoort heeft voor de gladheidsbestrijding in Westpoort de Firma Glad B.V. ingeschakeld om de secundaire wegen en de fietspaden begaanbaar te houden. Na de ervaring van vorig jaar heeft Beheer Westpoort voor deze winter extra maatregelen genomen.

Beheer Westpoort is winterklaar

Eigen meetpunt in Westpoort

Om op tijd en effectief maatregelen te kunnen nemen is in Westpoort in de Australiëhavenweg een meetpunt in het wegdek aangebracht dat de temperatuur en luchtvochtigheid kan meten. Dit meetpunt kan op afstand worden afgelezen. Dat heeft als voordeel dat geen tijdrovende schouwritten nodig zijn om te kunnen beoordelen of maatregelen nodig zijn. Bovendien heeft Haven Amsterdam naar aanleiding van de ervaringen in de vorige winter 100 ton extra zout ingekocht.

Extra aandacht voor drukke fietspaden

De fietspaden in Westpoort worden allemaal gestrooid. De aannemer heeft de opdracht om extra aandacht te besteden aan de druk bereden fietsroutes, zoals de fietspaden rond station Sloterdijk, de Nieuwe Hemweg en de Radarweg.

Wie strooit waar?


* De Gladheidbestrijding van de dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (DIVV) is verantwoordelijk voor het strooien van het hoofdwegennet auto en de openbaar vervoer routes in Westpoort.
* Beheer Westpoort is verantwoordelijk voor het begaanbaar houden van de secundaire wegen en de fietsroutes.

Gladheidbestrijding eigen terrein

Voor de aanschaf van strooizout of het begaanbaar houden van het eigen terrein kunt u een gespecialiseerd bedrijf inschakelen zoals:
* Glad b.v. 0800-78766436 www.strooienamsterdam.nl
* W. & M. Vermazen 020-6946169. www.vermazen.nl

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met dhr. B. Wijnstroot via telefoonnummer 020-5234547